Za istekle ugovore ti netrebaju posedovni listovi a za nove parcele treba.
Ja sam skoro upisao jednu parcelu bez posedovnog lista , iscukala zena na salteru "po sluzbenoj duznosti" ,sa sajta katastra odstampala.
Znači i za nove samo ugovor, zar ne ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za istekle ugovore ti netrebaju posedovni listovi a za nove parcele treba.
Ja sam skoro upisao jednu parcelu bez posedovnog lista , iscukala zena na salteru "po sluzbenoj duznosti" ,sa sajta katastra odstampala.
Oko 680000 gazdinstava,tako nam ovih dana govore predstavnici ministarstva.Pozdrav svima,
izvinjavam se ako skrećem sa teme, interesuje me da li neko od vas zna koji je tačno broj poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, ili ako može da me usmeri na mesto gde to mogu saznati. Poslednja informacija je sa sajta trezora, i to iz decembra 2015, ništa novije od toga nema.
Unapred hvala svima![]()
Samo kod notara.Kako sad ide za raskid i overu ugovora za zemlju u zakup? Mora kod notara ili moze i dalje mesna zajednica, opstina?
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Može da registruje. Ne plaća pio, za sada.
Odneseš umrlicu i jedan od članova gazdinstva postaje privremeni nosilac do okoncanja ostavinske. Za tu godine dobijaš subvencije dok za sledeću moraš da odeš u trezor da potpišeš da ćeš biti stalni nosilac gazdinstva. Nažalost pre godinu dana imao iskustva sa tim.Pre neki dan sam zbog smrtnog slucaja u porodici promenio nosioca PG tj stavio sam sebe kao privremenog nosica poljoprivrednog gazdinstva.Da li je neko imao slicnu tj istu situacija i da li je uspeo ostvariti pravo na subvencije kao privremeni nosilac PG?
Nekada je bio problem za zaposlene da budu nosioci gazdinstva jer su bili nosioci pio po osnovu zaposlenja. A sad ako već može i zaposleni da imaju gazdinstvo onda znači da ne mora da se plaća pio jer što bi duplo plaćao kad već poslodavac to izmiruje.Interesuje me da li zaposleno lice-preduzetnik(ne u poljoprivredi) moze da registruje poljoprivredno gazdinstvo i da li njemu na teret pada da placa penziono i zdravstveno i na poljoprivredu.
Ako moze , da li moze i da ugasi poljoprivredno gazdinstvo.
Znaci ne placa ni PIO ni zdravstveno?
A sta je sa ovim drugim pitanjem, da li moze i da ugasi PG?