Rasturač otkosa

Ja imam trakaste SIP favorit , rade rasturanje bolje od sunca al balerina je balerina

I ja imam trakaste grablje i dobre su u radu,ali ovaj rasturivac je prava stvar.Kako ti sa SIP trakastim rasturujes,jel ides jedan ili vise otkosa,ovaj moj je dobar za zgrtanje ali za prevrtanje i nije nesto jer ga podjes da prevrces prve otkose u njivi nemoze dobro da ih prevrne jer nabaci na jedan otkos i jedan odma ostade ne prevrnut,a ostali su dobri.pozz

sa trakastim u ovakvoj kolicini trave je nemoguce raditi, na slabijem otkosu jos nekako ide.

Nemoj niko da te laze da nemoze , kako ce odraditi je 2 stvar jer traktkor sa tvog snimka ima vise stepena prenosa , i trakaste grabulje imaju vise polozaja visine .
Bane93 , negde moras duplirati otkose inace ga razbuca ko svinja masan djak

Nemoj niko da te laze da nemoze , kako ce odraditi je 2 stvar jer traktkor sa tvog snimka ima vise stepena prenosa , i trakaste grabulje imaju vise polozaja visine .
Bane93 , negde moras duplirati otkose inace ga razbuca ko svinja masan djak

to im je jedina mana sto negdje moras duplirat otkose a ovako inace u radu su extra.

Parkiran je. Nesto malo smo probali s njim da rasturimo. Lepo rastresa otkose, ali problem je sto hoce da namota travu na osovine. Stavili smo mu prave paroge, a trebalo bi da se stave zakrivljeni kao na Suncu. To cemo srediti za sledecu godinu, a verovatno cemo namestiti i neke stitnike na osovine

Ja nikada nisam rasturao detelinu,kod nas nikog nisam video da to radi-za koliko se onda detelina osuši

Ja nikada nisam rasturao detelinu,kod nas nikog nisam video da to radi-za koliko se onda detelina osuši

Ja moju redovno razbacujem suncem (imam neko praaaaaaaastaro sunce nepoznatog proizvodjača) koje odlično razbacuje travu, al mi jako ide na živce što, prilikom skupljanja, namotava travu (red bude sav uvrnut kao ogromna pletenica) pa top zna biti problem ako je vrijeme loše (otežava sušenje, posebno ako skupiš dana a baliraš sutra, a tokom noći bude rose). Nemam mnogo zemlje pod travom, pa sve razbacujem kako bi sto prije bilo suvo, ne smijem dopustiti da pokisne i propadne.

Ja rasturam samo prvo kosenje , i trogotku/crvenu detelinu ako je jaka ako su tanji otkosi (kosim rotacionom sa 4 diska, a na snimku gore mi kosio ujak sa 2 diska i kosom 165 ) onda je nediram jer kad se razbaci morao bi o rosi da je skupljas , jacoj rosi jer gazis po detelini i lomis, kidas lisce dok u nerasturenoj pratis otkose i samo picis .
Neko merilo je detelina koja daje preko 300 bala po H treba razbacivati ispod toga mislim da nema svrhe trositi gorivo , grahoricu je uvek pozeljno rasturati

E da mi je, Pocerina, da vidim tu prvu i drugu djetelinu u " normalnim" godinama koja se osusi za dan_dva.

Nazad
Vrh