Rase kunića

Beli orijas i znam da ga ima u Srbiji. ali ima dzinovski beli, ili giant white ili ima jos neke naziv. Pa ne znam da li toga ima u Madjarskoj posto cu ici tamo za par dana, a Madjarski nemam pojma :D

Ja drzim vecinom Belgijske orijase Imam zecicu Nemackog sarca i 2 zecice Patuljaste jedna lavlja glava

Pre dve nedelje nabavio sam Crnog opaljenog kunica muzjaka star 3.meseca ima 2.1/kg. Nisam ih dosad imao.

Prelijepi kunići!

- - - - - - - - - -

Evo kad već pogađamo rase koja bi ovo bila. Dobio sam ga negdje početkom 4 mjeseca kao zečića od mjesec i pol i to iz druge ruke tako da nisam mogao pitati orginalnog vlasnika.Sada je negdje oko 6 kg težak i ušima i glavom vuče mi na belgijskog orijaša ali bojom je više na veliku činčilu.To je neka plavo siva boja sa bijelim trbuhom i oštrim prelazom između pokrovne boje i trbušne jasno omeđene tamnijom crtom.Prije mjesec dana pripustio sam ga na kalifornijku i prij par dana okotila je četiri lijepa krupna zečića.Za njihovu boju vidjet će mo kad dobiju krzno.
Evo par slikica pa komentirajte.
U6XkTx.jpg

FfTcu2.jpg

5JYc8L.jpg

Poslednja izmena:
To je činčilasta boja, plavo siva boja je nešto drugo. Verovatno je mešanac orijaša i činčile.

Pa ovo je pravi div,lepa zecina.Boja je Svetla Cincila a po velicini Orijas verovatno je mesavina cincile i orijasa a koje koleno/generacija/ ?.

Zbilja ne znam kćerka ga je dobila za rođendan od bake a baka ga nabavila kao zečića od nekog susjeda tak da ja nemam pojma o njegovim precima ali kako je rastao bio mi sve ljepši pa ga ostavio baš da vidim u šta će izrasti.:osmeh: A ako se pokaže kao loš u priplodu mislim da će biti odličan za ražanj:osmeh::osmeh:

Ovo mi liči na neke mješance, ko zna čega sve. Imaju vjerojatno činčile u sebi, a ovaj drugi možda i novozelandskog crvenog.
Najbolje bi bilo da pričekaš do nekih 6 mjeseci starosti, ako su mješanci nekih krupnijih rasa. I da imaju oko 4 kg barem, što mi se čini da im ne fali puno.
Sretno ti bilo

Gledajuci slike vjerovatno su mesanci? Svetla orijas cincila a zuto beli plast je mesavina orijasa i Holandski sarac.Koja generacija? Jer i ja sam ih ukrstao i dobijao ih u raznim velicinama i nijansama boja.

Pozdrav, interesuje me koje su ovo rase kunića imam ova 3 komada ,dvije ženke i mužijka ?

Ova dva zadnja mislim da su Panonski bijeli ako se ne varam ? A ovaj gore na vrhu veze nemam. S obzirom da nemam baš nekog iskustva ,zna li neko da li ima na netu neka literatura o kunićima da se preuzme besplatno , Jedino sto sam uspio da nađem jeste Kunićarstvo od Antona Grujića ali je slabo skenirano pa se ne vidi baš najbolje.

Pozdrav svima. dobio sam ovog kunica pre par meseci kao nemackog sarca sada ima 5 meseci pa ako ima nekog strucnog da mi potbrdi da je u cistoj rasi
35fdc0caf4e9bd5dd146c75404743cb2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh