goranpejcic
Član
Koja je cena patentovih premiksa, koliko procenta ide u smesu?
Ova vreca sto pise Munja je li neki super ?
Ova vreca sto pise Munja je li neki super ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li sada po ovome ne treba ni ulaziti u tov junadi sa ovakvom startnom cenom teladi? Može li neko od Vas da napiše računicu za jednog bika od teleta do prodaje? Cena teleta,vreme tova, količina-trošak hrane i kilaža i cena pri prodaji. Par ljudi iz mog okruženja mi predlaže i ubedjuje da udjem u ovu proizvodnju ali nisam baš siguran da li mi to treba u životu.Zvoni mi u usima prica pokojnog oca 91 godine i 92 godine, kupio Telad u Petrovac na pijac 200 kg 900 maraka iduce godine ih prodao 600 kg po 1,5 marku za 900 maraka komad rekao nece vise i komsija ga ubedi ajmo u Petrovac i ajde i ajde i odu pazari Telad 200 kg za 600 maraka iduce godine dodju siptari Carapan da ih kupi nudi 2 marke a otac i komsija zapnu 2,5 marke siptar ih u besu opsuje oni za njim lopatom na kapiju stane siptar i kaze zamesec dana cu da dodjem mom ocu 1 marku a ostalima 90 feninga i tako je i bilo 600 kg 600 maraka a kukuruz bio 40 maraka 1 meteri.
I za koliko meseci dobijes bika za prodaju? I kilazu?150 kg tele. 900 e
300 kg starter 55 din 140 e
2200 kg grover 30 din 560 e
50 bala deteline 100 e
50 bala slame. 50 e
Pasos lekovi. 50 e
Ukupno. 1800 e
Kad to sve pojede bik vagne 600 kg puta 3,2 e 1920 e znaci zarada 120 e plus subvencija 15 000
E sad tu ima troskova struje vode i svog rada i goriva ako se cisti masinski itd amortizacija objekta i nedo bog uginuca ovo je racunato kad je sve idealno i finansirano sopstvenim sredstvima
Ako nema Drzavne zemlje po meni nema racuniceDa li sada po ovome ne treba ni ulaziti u tov junadi sa ovakvom startnom cenom teladi? Može li neko od Vas da napiše računicu za jednog bika od teleta do prodaje? Cena teleta,vreme tova, količina-trošak hrane i kilaža i cena pri prodaji. Par ljudi iz mog okruženja mi predlaže i ubedjuje da udjem u ovu proizvodnju ali nisam baš siguran da li mi to treba u životu.
Kolega,uzeo si najskuplju varijantu.Ja sam prodao 2 odljučena teleta za 800E.Pošto mi je stalna mušterija,malo sam popustio.Da uzmemo da bi za te pare mogao kupiti 4 teleta.Može da se rane bez koncentrata,naravno duže ali stignu i zarada bi bila veća.150 kg tele. 900 e
300 kg starter 55 din 140 e
2200 kg grover 30 din 560 e
50 bala deteline 100 e
50 bala slame. 50 e
Pasos lekovi. 50 e
Ukupno. 1800 e
Kad to sve pojede bik vagne 600 kg puta 3,2 e 1920 e znaci zarada 120 e plus subvencija 15 000
E sad tu ima troskova struje vode i svog rada i goriva ako se cisti masinski itd amortizacija objekta i nedo bog uginuca ovo je racunato kad je sve idealno i finansirano sopstvenim sredstvima
Drugar pre neki dan tovario siptarima mislim 3.10eOno sto sam napisao je varijanta koju radi vecina tovljaca uz male varijacije u ulaznoj i izlaznoj tezini i dal se koristi silaza ili seno inace ja nisam nikad ni pisao lepse zivim u ne znanju, popis troskova je precizno uradio moj brat. Najveci problem u tovnom govedarstvu je kvalitet i zdravstveno stanje teladi, pa posle kvalitet hrane, nenormalne vrucine i promene vremena a cena je uvek problem
Što manje računaš,to bolje.Bar je tako u poljoprivredi.Taman nešto isplaniraš i uvek se nešto iskundači.Takva nam je sudbina.Kad bi znao koliko gibanica ima listova...Ono sto sam napisao je varijanta koju radi vecina tovljaca uz male varijacije u ulaznoj i izlaznoj tezini i dal se koristi silaza ili seno inace ja nisam nikad ni pisao lepse zivim u ne znanju, popis troskova je precizno uradio moj brat. Najveci problem u tovnom govedarstvu je kvalitet i zdravstveno stanje teladi, pa posle kvalitet hrane, nenormalne vrucine i promene vremena a cena je uvek problem