Psenica 2019/2020

Ono "zutilo" sto se kukalo na njega je skoro pa nestalo,sve normalno,jedino sto fali kise,u prevodu ne sekiraj te se sto se toga tice.

Prijatelj mi je poslao ovu sliku .Prskana je oko 10 IV .Tačno se vidi deo do komšije koji nije prskan .
Je l' stavljao fungicid neki ili samo herbicide?

Kod mene se bolje drze psenice koje su u startu bile losije,valjda im manje vlage treba. One koje su u startu bile jace sad krecu da zute u donjem delu. Inace prskali smo samo deo pre 5-6 dana, samo herbicid.

I čoveku kada daješ lekove a ne trebaju mu ošamuti se a + žedan.
Mene nervira što zaštitari tvrde da ima bolesti,a veze sa vezom nema.Moja je dobila korove + insekticid pre tri nedelje,juče i danas samo insekticid ima dosta vaši i pomalo leme,čekamo kišu pa dalje dejstvujemo.

Ako sutra ne padne kiša, a Vojvodinu će obići, mrka kapa za prinose. Zamislite da promoteri kažu da nema bolesti i da ne treba prskati pšenicu, svi bi podobijali otkaze u firmama. Koji si insekticid koristio?

Do pre 15-estak dana je obećavala.Sada ,tužno ju je gledati.Nema ni jutarnje rose ,samo vetar .Na nekoliko mesta sam probao da je iščupam iz zemlje ali se pokida .Izgleda da se suše sekundarna stabla.

Nisam bio dovoljno pažljiv pa sam ga prekinuo.

Povratio se Šime.
3882f55048dffe12450210a5d96e9665.jpg
ec3946c234230adedaf6901114ebce85.jpg
9f25ec2a6d37a8b6252602bc1d4234f7.jpg
72f95dfdb125aa1504cc774fedde2dde.jpg
02cdc2b94c3f493b43f97b33952ca9f7.jpg

Sent from my HTC U12 life using Tapatalk

Obišao sam pšenice danas.Jeste da im fali kiše ali kod nas nije to još toliko kritično.Ako bi dobile kišu za 1.maj ili bar tu oko Đurđevdana mislim da bi se vratila u život.Ako nas tada promaši onda mrka kapa.

Nase psenice mogu jos 10 dana bez kise izdržati i onda krece krivulja prinosa pćfobrano prema dolje. Ako bi palo makar 7 8 litar da koliko toliko podnese sve to.

7-8 l nije ništa sem infuzije jer je kod nas u prošlom talasu palo 7l koje nisu istopile kan koji je sada nakon skoro mesec dana na površini bukvalno bačen.

Nazad
Vrh