Psenica 2019/2020

Nisam mogao zamisliti da se ovo moze dogoditi. Mislio sam da ce ubrzati sa svim fazama davati, sturo zrno i prinos tipa 2 tone po ha Al da ce skroz izgoriti ocito i to moze..
To bi bila katastrofa da se dogodi

Kao sto rekoh,ima da panicimo svi mnogo ozbiljnije kroz jedno desetak dana,tad ce po meni ,ako se nastavi ovakvo vreme toplo i suvo,psenice biti polu zute po atarima.I pitanje je i ako nakon desetak dana bude kise,hoce li sve psenice da se oporave ili ce ipak dobar deo prinosa biti izgubljen.

Kao sto rekoh,ima da panicimo svi mnogo ozbiljnije kroz jedno desetak dana,tad ce po meni ,ako se nastavi ovakvo vreme toplo i suvo,psenice biti polu zute po atarima.I pitanje je i ako nakon desetak dana bude kise,hoce li sve psenice da se oporave ili ce ipak dobar deo prinosa biti izgubljen.
Neka šteta je već naneta...

Znaci da je fungicid malo sokirao cim promelila boju,vidim da se vecina zali posle tretmana fungicidom.doduse i kisa joj treba i to mnogo

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

A jeste dobili ovih 6 litara prije 6 7 8dana koliko li vec ima da je palo
Dobili smo pre 6 dana od 2-6L a pre toga mesec i po dana nije bilo kise,pukotine u zitu su tolike da komotno mozes ruku do ramena da zavuces.
A sto se tice ovih 50000 ha u Rumuniji,to uopste nije prskano,digli su ruke od prskanja i zbog nedostatka padavina,sto bi svako normalan uradio.

Juce gledam psenice , uspicile se, Niza i teza zemljista kako tako se drze psenice , peskovi i bregovi vec uzeli danak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drze se za sada. Ne bi bilo lose jedno 10l da padne, minimum.
6a4e37bb9349037ca7e1c1dfe0a7ae01.jpg
594a6f98cbdeafd7bf104d91dd7a6858.jpg

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Dobili smo pre 6 dana od 2-6L a pre toga mesec i po dana nije bilo kise,pukotine u zitu su tolike da komotno mozes ruku do ramena da zavuces.
A sto se tice ovih 50000 ha u Rumuniji,to uopste nije prskano,digli su ruke od prskanja i zbog nedostatka padavina,sto bi svako normalan uradio.
mi smo dobili onaj snjega kad je pao 8 litara i u ovom mjesecu 6 litara i to je to.... al bolji je bonitet zemlje doduše di je lošiji loše izgleda

Danas prosetao do psenice, situacija je sarena, ako ne bude kise bice posledica po rod. Nikakva bolest ne postoji, vrlo je tesko razlikovati bolest od suse, ja znam da mojoj psenici fali vlaga, dobila je dve prihrane,plus fungicidi, insekticidi, ekobuster, prskana urejom, baceno je nekih 600kg cvrstog djubriva po hektaru, za sada ima bolju i jako je izbokorila ali odbacuje po neki list jer vlage nema u povrsinskom sloju.jare kulture koje imaju dva ili tri razvijena lista logicno je da se drze jer nemaju kapacitet da izvuku veliku vlagu.Bas steta ako me kisa sjebe.
erVDyT5.jpg
QGiEddy.jpg
QW0QoZn.jpg
PhaNjd4.jpg
i085fiM.jpg

Poslednja izmena:
I to kakvim :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Neka firma čistila kanal, baš danas nakon obilaska sam vidio da su ga odvezli.

I prije i poslije kanala je moje žito.

Nazad
Vrh