nikt
Član
О приносу нећемо овај пут!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koja je sorta?О приносу нећемо овај пут!
Pa napisao sam gore,hvalio mi se SrkiDanas Agrimatko vrse u Kovilju
...
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
Ima veze sa sortom,kad rese da plate hlebnu-poboljsivac psenicu onda cemo sejati hlebne koje su inace manje prinosne,a dok placaju djuture po ha onda cemo sejati one koje bolje radjaju.
Koja je sorta?
Znas li ko drzi mlin u Dragocvetu ?Isti otkupljivac je i nekadasnji Zitomlin u Jagodini.....Meni kao proizvodjacu bitan je hektolitar jer ovde nece da kupe psenicu ispod 74. znaci traze dlaku u jajetu a i cena je smesna,odbijaju 3% sto je po standardu valjda a vec sam ranije pisao jedan mlin u Dragocvetu otkupljuje skoro svu psenicu u okolini Jagodine,oni odbijaju 3% pa onda uzmu i odvoje lomnjeno zrno ociste fino psenicu pa ponovo izmere i onda nravno nadju jos 4% primese i sve to saberu na kraju 7% odbijaju u proseku,nemam kod sebe ni jednu potvrdu jer ih ne cuvam neznam kako je u ostalim mlinovima ali ovo je zalosno.kod nas mere samo hektolitar i vlagu ostalo nije vazno tako da me neinteresuje gulten i ostalo vec masa.