Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Mačvi je ima dosta,zato koristim samo Sekator i on rešava sve.Jeste malo skuplji od ostalih herbicida ali i vredi.

Kod mene u selu opet vasi na dnevnom redu a kod nekih nisu ni nestale iz zitarica.Kod mene cista situacija,prskano Decisom,kao sto rekoh i ranije samo deltametrin resava tu gamad trajno i brzo.0,2/h.sasvim dovoljna a moze i 0,25.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

U Mačvi je ima dosta,zato koristim samo Sekator i on rešava sve.Jeste malo skuplji od ostalih herbicida ali i vredi.
A uskolisno???:osmeh::osmeh:

Pitam jer su neki ubacivali insekticid pre 10-ak dana i sada opet imaju mnogo insekata.
Prskao pre 10 dana sa fungicidom i insekticidom, i juče obilazio parcele, i na pojedinima ima u većem broju, a na nekima tek po koja, i to baš kad se zagledas. Ne znam odakle se stvorile, jedino da su presle od komšija, koje nisu prskale u tom periodu, ili nisu uopšte ni prskali.
Koliko sam primetio, vaši su na mladim zitima, ona sto su nalila njih ne napadaju.
Pratićemo situaciju, ako bude moralo od nedelje ponovno prskanje na kritičnim parcelama.

Sad se vratio sa obilaska, prskanje je uspelo samo moram da pratim situaciju na jednoj njivi gde i komsija ima psenicu a nije prskao, jos u petak sam mu javio da ja prskam a on kaze da on nece.::jako_besan::

Nisam Lacin toliko primetio uskolisne,sem onog ljulja koji polako poćinje da zahvata sve veće površine.Danas bio u obilasku mog Solehia i nema buba ali sam u oba prskanja stavljao i insekticid.Jedino što je pšenica osrednje,bar mi se tako čini,tako da ove godine neću bito mačvanski rekorder.I Barsa nije uspela da odbrani titulu Lige Šampiona ove godine ,nemora ni Aca!
A što se tiče ječma u pšenici,pisao sam email direktoru KWS-a kako imam u kupljenom semenu dosta jećma,i posle par dana zove njegov saradnik T.Gujančić sav brižan i uznemiren,traži da pošaljem deklaraciju sa džaka i fiskalni da oni sve to ispitaju i nadoknade troškove,ako imam račun.Ja poslao deklaraciju ali sam fiskalni negde zagubio,kad je bio oktobar, i njima kanda laknulo.Videli da nemam fiskalni i sad se ućutali.Lepo sam im rekao da ja nisam pisao zbog 425 kg semena već zbog toga što je ovakav kiks sramota za tako renomiranu semensku kuću,ali sve su to naše balkanske naravi.Prošle godine sam ih hvalio za basmati i jako dobar prinos od 8,8 t na maćvanskoj zemlji,a sad moram da kudim,sve po zasluzi.
Nisam im video lice,pričali smo telefonom ali mi se čini da su ipak malo pocrveneli,šta vi mislite?

I mi smo prskali juče oko 20:00 sati sa FURY-jem, danas oko 16:00 sam izašao da proverim i sve su leme pocrkale. Vaši tu i tamo. Ima i koje su odapele papke a ima i onih koje se još mrdaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh