Prskanje maline

Jel neko radio zaštitu sa "Perfektionom" (insekticid)
Trenutno njega imam pa reko da ne kupujem drugi

Ja sam u prvoj godini radio sa 10 ml i pogoreo maline.nezgodan za primenu odličan insekticid ali prati karencu zbog roda čini se da mu je dugačka

Našao na netu karenca 21 dan 7,5-10ml.na 10l.vode ,posle ovih kiša ću da probam sa minimalnom količinom na par komada

Pre tri dana Kozak, uz redovnu zastitu, gotovo sa insekticidima dok ne prodje branje

Bor, kalcijum i mikroelementi
5c78248b92a1a8bcd36061cd6d9d400c.jpg

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

Foligal bor, foligal kalcijum I foligal super.
Zemlja gde mi je malinjak nije bas najkvalitetnija pa mora da se pomogne folijarno.

Gale, a vidim da stubovi bas štrče iznad malina, je l' to namenski posle za PG mrezu? Ili planiras da porastu toliko pa za ne daj boze da imas gde da ih vežeš :osmeh:

To je za hmelj kad povadim maline :osmeh::osmeh:.
Planiram mrezu. Stubove smo sami proizveli I postavili

Pitanje za vas iskusnije malinare... Da li smem sada prskati sa mankogalom 80,njega imam,jer kod mene non-stop kisa-sunce i da li smem da mesam sa trejnerom ili moram odvojeno,danas grad padao a sad vec 30 stepeni? Hvala unapred

Pozdrav ponovo!
Razmisljam o prskanju insekticida (polana je u pitanju, prva godina, porasla 30-40cm, na oko 10% su poceli da se formiraju cvetovi, nije do sada prskano insekticidima), tj. da li da prskam ili ne.
Naime, dok cupkam travu u redovima, primecujem dosta insekata - crni mali skakavac, pauci, buba-mare, mravi; ali ni jedan od njih nije na samoj malini, niti je ista gricka.
Ono sto mi se cini da najvise pravi problem su mravi kojih ima na 80% povrsine malinjaka i plasim se da mi ne naprave cudo sa korenovim sistemom, tj. da ne naprave rupe pa da mi se susi koren.
Ima li svrhe prskati preventivno insekticid i da li treba prskati te mrave ?
Za preventivno pitam jer ne znam mogu li kasnije da prskam neke bube ako napadnu malinu kada pocne da radja, tj. da li bi to sprecio ako ih sada isprskam.
Nadam se da nisam bio previse konfuzan :)

Nazad
Vrh