Prskanje maline

Ja sam koristio Stomp Aqvu prosle godine na pola parcele probe radi i rezultat je bio pozitivan al radio sam ga na 3,5L/ha

16508944_1856927804544604_5416838619595126205_n.jpg

Ja sam koristio Stomp Aqvu prosle godine na pola parcele probe radi i rezultat je bio pozitivan al radio sam ga na 3,5L/ha

Kako sam razumeo iz nekog reklamnog klipa, njom se tretira zemljište nakon obrade- freziranja, zemljišta. Jesam li u pravu ? kako si ti upotrebljavao ovaj preparat ? Da li se koristi samo jednom ili se tretman ponavlja kasnije opet ?

I meni je malo nejasan ovaj čova... Kao, "red od 100m duznih sa 1m sirine moze se tretirati sa 30-40ml rastvora sa onoliko vode koliko mi mislimo da je potrebno"!? Ovaj deo mi nije jasan... Sta? Moze i na 5l i na 10l? :) Ili samo ja nisam sklavirio to kako treba nesto ;)

Koliko ti litara vode u proseku treba da isprskaš 100 dužnih metara maline, ne računajući bakarne preparate (jesen, proleće).?
U toliko vode sipaj 30-40 ml ovog preparata i isprskaj tu dužinu.
Nisam koristio ovaj preparat ,ali vidim da se akcenat stavlja na korišćenje u već tretitanoj zemlji, što govori da mu namena nije kontaktno dejstvo po već izraslim korovima.

Prskao sam posle freziranja,a pre nego sto je olistala,skoro celu povrsinu(10cm otprilike do biljke),moze i uz samu biljku al ajde da ne razmisljam,stavljao sam levak ,redovi su mi na 2,20 a red 50m duzine.Tri reda sa prolazio sa 10l vode

Pa šta tu nije jasno ? Nije važno koliko vode ide jer voda ne djeluje na to što hoćemo nego preparat.

Ma ok je to, ali nisam se do sada susretao sa ovako necim tipa "sipaj koliko mislis da trebas da sipas" :D Generalno sam i razumeo tako kao sto je rekao, ali sam mislio da priupitam opet, nije zgoreg ;)

Hvala svima :)

Vi sto ste koristili aqwa stomp mozete li nam reci koliko vremena nije nicala trava i da li su za to vreme nicale malinice male,ili su i one pocele da nicu tek kad i trava?

Sa kojim min uljem miksujete oksihlorid, eos kod nas nema vise da se kupi, necu da dajem duplo vise za plavo ulje kad isto dobijam.

Послато са CUBOT_NOTE_S уз помоћ Тапатока

@Markos3

Plavo ulje je insekto-akaro-fungicid, što znači da je kompletan preparat (ima i dodatak bakra), tako da nema potrebe da ga dodaješ. Primenjuje se u periodu mirovanja vegetacije, pre pucanja pupoljaka i kada dnevna temperatura prelazi 10 stepeni.

Kod mene krenuli neki pupoljci da bubre, razmisljam se da prodjem sve plavim uljem, i ako nije povezana, ali ne znam zbog vremena, neki kazu da nema efekta ako su jos uvek niske temperature.

Послато са CUBOT_NOTE_S уз помоћ Тапатока

Kod mene od jutros opet sneg, nije veliki 1-2 cm ali ga ima.
Za bakarni preparat kažu da je među najboljima Nordox 75 WG, jer navodno ima najjaču koncentraciju bakra. Da li ima neko da ga je koristio pa da podeli iskustvo sa nama.

Malopre sam dobio poruku od stručnog saradnika izvesne Jelene Prokić, koju ovim putem pozdravljam, pa evo i sa članovima foruma da podelim plan zaštite maline.

Kada malina izlista rodna grančica 10-15cm slobodno uradite jos jedan tretman bakromom i insekticidom.
U fazi kada je zatvoren cvetni pupoljak uzimate
kontaktni fungicid +actara+vertimec
U fazi pocetak cvetanja
Quadris +Karate zeon+nesto za trulez recimo Switch mozete umesto Switcha da uzmete neki jeftiniji botricid a u sledeca dva tretnana da radite Switch

Faza puno cvetanje
Quadris + Switch

Faza 7 dana pred berbu
Switch

Ja uzeo pre par dana, ali sa litijum jonskom baterijom, teska oko 5kg, rezervoar 16l, cena 13 500 din, sa nikl kadmijumskom baterijom je nesto jeftinija, oko 11 000 din.
Kako ce se pokazati, videcemo u narednom periodu

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
Ako nije problem da napišeš koji je model u pitanju? Unapred hvala!

Nazad
Vrh