Prskanje maline

Posto sam nova na forumu imam pitanje za iskusne malinare: sta mislite o kombinaciji Promesa, Pehar i Fastac na pocetku cvetanja. Plasi me sto ne znam karencu Fastaca u malini i da li sme da se mesa sa Promesom i Peharom?

Postovane kolege, ako moze neko da detektuje problem, danas sam pri plevljenju primetio da imam prilican broj mladih izdanaka na kojima su listovi probuseni, da kazem ima veliki broj rupica na listovima. Takodje sam primetio da ima dosta mrava koji su se nastanili. Da li je mozda od njih i cime prskati? Da napomenem da je u pitanju prolecni zasad i da su mladari visine oko 10 ak cm, negde manji negde veci. Da li bi bilo dobro istretirati je sa vodom u koju je potopljena kopriva? Unapred hvala na odgovorima

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Protiv grinja se ide kada se pojave znaci da je grinja prisutna a ne preventivno. Jer taj akaricid koji isprskas ima neko dejstvo nekoliko dana, grinje udare posle, pa onda svakako moras prskati akaricidom. Zasto bi dva puta, jel?
Tako je meni savetovano od zastitara. Mozda grinja ni ne bude do augusta, sto bi sad prskao?

hitno potrebna pomoc.
danas sam plevio maline od trave,kada na novim lastarima primetim fleke.
Sada sam pogledao na internetu i vidim da je skolski primer didimele.
Zasad je 70%Vilamet i 30% Miker.
Vilamet je skroz zavrsio cvet,i vec ima zametnute plodove,a Miker 70%zavrsio cvetanje.
Sta da radim sada,sta da preduzmem?
da li ima sa nekim preparatom da se tretira sada posto ide berba?
ne zelim da trujem nikoga pa ni sebe,ali se plasim za nove lastare,jer dok prodje berba,da li ce biti kasno za njih?
svaka pomoc dobrodosla.
da li su novi lastari zavrsili svoju karijeru?:sta:

Da li je neko koristio folijarno HAIFIN MULTI K ?
Plodovi su pred zrenjem , a listovi naglo zute , nasao sam da je nedostatak kalijuma zbog velike potrosnje u plodonosenju.
Pa me interesuje da li smem sad sa tim ili necim slicnim???

Da li neko koristi plavi kamen (bakar(II)sulfat) za plavo prskanje maline, s obzirom da je bakarni preparat i ukoliko koristi voleo bih da čujem mišljenja i iskustva. Znam da je trenutno aktuelna tema berba i cena, ali meni je prva godina sadnje, pa bih hteo da na vreme prikupim što više znanja.

Sinoć prskao timorex gold. Primetio dosta promena na listovima najverovatnije zbog vremenskih oscilacija i vlage. Kada bi smeo da prođem opet sa trainer-om sada,ili scudom,ili mešano,koje su vaše preporuke?

Poslednja izmena:
Pa ni trainer ni scudo nemaju karencu... tako da mozes slobodno. ja scudo nisam koristio ali iskustva sa trainer-om su odlicna.

Znam da nemaju, mislim ni da timorex nema ali se ne sme mešati sa belim uljima. Zato ne znam kada da odradim prskanje sa nekim od ova dva (da ne pominjem neki traže da mi se naplati reklamiranje istih :) )

Može mala pomoć? Šta fali ovoj malini ili sta ju je napalo kad je svaki list ovakav? Neki su skoro celi svetle boje..
20160608_221457-3752e8.jpg

Imas u nekoj od tema sliku koja pokazuje sta nedostaje biljci gledano kako je obojen list

Nedostatak mikroelemenata, najjednostavnije uzmeš neko folijarno đubrivo sa mikroelementima i pređi par puta, trebalo bi da pomogne koliko toliko...
A može biti i didimela na listu...

63f55a17deddcecaa50c651deaaded6d.jpg

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
može mala pomoć? šta fali ovoj malini ili sta ju je napalo kad je svaki list ovakav? Neki su skoro celi svetle boje..
20160608_221457-3752e8.jpg
требало би мало ђубрива, доста је хладна земља па треба корен ради и због смањене фотосинтезе гвожђе не стиже до листова. типично за ова влажан период, за засноване засаде.

послато са p01y уз помоћ тапатока

Ljudi, da li imaju nekakve veze plamenjace,recimo, krimpira i paradajza sa plamenjacom maline? Komsija do mene ima krompir koji je sav kao spaljen,on kaze da je plamenjaca...
Da li ja treba da se brinem zbog toga za malinu?
Hvala

Sent from my K013 using Tapatalk

Uzmi Quadris i preventivno isprskaj, da ne razmisljas da li jeste ili nije

Ljudi, da li imaju nekakve veze plamenjace,recimo, krimpira i paradajza sa plamenjacom maline? Komsija do mene ima krompir koji je sav kao spaljen,on kaze da je plamenjaca...
Da li ja treba da se brinem zbog toga za malinu?
Hvala

Sent from my K013 using Tapatalk

Ima Druže.Krompir nije dobar predusev zbog bolesti a naročito zbog plamenjače.

Nazad
Vrh