Prskanje maline

359cunm.jpg
Kakva je ovo gamad na polani , jutros prskao sa insekticidom pa ćemo videti rezultat

Drugari jel mi kasno sada da poprskam bakrom? I u kojoj razemri se koristi cuproxat od delta agrar nusfarm. Ili sa ridomil goldom. Jos je mala znaci nije stigla do 20cm. Reko zbog zastite neke da li uopste treba

Poslednja izmena:
Najavljuju mraz za sutra ujutru,tj.noc sreda na četvrtak... posebno na brdsko-planinskim delovima...
Koja malina je najugroženija, mislim na fazu? Moja još nije počela da cveta(prva godina polane), da li treba da je tretiram nečim danas?
Hvala

Ima li neko iskustva kako su se pokazali Ruski preparati Citovit,Ferovit i siliplant univerzalni?

Drugari, u pitanju je polka. Nisam je još uvek prskao. Ovo su slike nekih kako većina izgleda. Imam i većih,imam nekih gde su mladari tik iz zemlje krenule. Sa čime ih treba prskati za početak i kada? Hvala
1434293.jpg

21bqa8g.jpg

o5tiqo.jpg

2ur5mx4.jpg

2881gnr.jpg

Poranila sa cvetom ove godine,cim prodju ove kise poprskaj necim protiv didimele,promesa,kvadris i ako ima potrebe neki insekticid. Ove sto su sada procvetale na ovoj visini i nece dati neki znacajan rod,one koje guraju bez cveta i izdanci koji tek nicu ce dati znacajniji rod. Imamo temu Polka i svi nesto bezimo od nje,ima nas na svim temama samo ne gde treba.

Pa i ja mislim da je poranila. Znam za temu polka, al reko ovde prskanje maline pa možda dobijem i pre odgovor. Znači samo da prođe kiša i da pičim sa prskanjem,bez obzira što nisu sve ovakve?

Pa vidi,u prvoj god je bolje ici malo ranije sa prvim prskanjem a drugo kada malina bude na 60 cm. Svake naredne prvi put, kada bude na 30 cm.I oplevi je obavezno,nemoj vise motikom zbog mladara koji jos nisu izasli...

Već sam jednom plevio pre nekih desetak dana. Pred kraj nedelje ću opet. Na slikama izgleda da ima puno trave ali nema toliko. Prvi mi je zasad pa sam baš dosadan ovde. Kupio sam pumpu ,sutra stiže rezervoar, pa ću pre postavljanja da izfriziram međuredno. Za sada mi je samo problem to prskanje,pošto u okolini niko ne radi polku,a i oni koji rade nemaju vremena uopšte a i razumem ih,jer i ja svaki dan provodim u malinjaku. A ne znam ni sistem za navodnjavanje da postavim ali to je u drugoj temi. Hvala Zorane

@Kosljanaccc prskao sam.espin ekstra i citovit pre par dana,tako da ruzultata jos nemam.
Ja sam prskao u sredu,za sada ne vidim rezultate,ali razmisljam da ponovim cim kisa prestane.

- - - - - - - - - -

359cunm.jpg
Kakva je ovo gamad na polani , jutros prskao sa insekticidom pa ćemo videti rezultat
Takve gamadi sam ja pretprosle god imao na vilmetu na milijarde,rano u prolece. Malina tek bila pocela da lista,i umesto da se zeleni ona se crnela od te gamadi. bukvalno,prekrili bili list. Dali mi sistemin,nesto unisteno,a ostatak se sam povukao posle nekog vremena.

Nazad
Vrh