Prskanje maline

Vladimire gde si nabavio kalijum sulfat i koliko je ::novac::

Imam na odloženo plaćanje u Kisaču pa sam tu uzimao đubriva. Ima Hemoslavija u Veterniku oko 120 din.kg., Ima i Čardak u Partizanskoj u NS. Cene su iste koji god da je proizvođač, kad se preračuna % kalijuma, ja računao prošle godine. Samo traži granulisan Kalijum sulfat preko telefona da ne dolaziš na blef. A bilo je i preko udruženja, koliko sam ja shvatio Bokija.

Danas sam čuo da je preparat Pehar zabranjen za tretiranje malina. Da li je ovo tačna informacija i šta umesto njega?

dobar dan kojeg programa zastite i prehrane se drzati dali agromarket 9 prskanja zastite a galenika 6 prskanja ali dali za malinu polanu treba sve ispostovati od navedenog u zastiti hvala u napred :sta:

Polanu prskas kada je na 30 cm porasta,ja tada idem promesu,zatim kada je na 60 cm idem qudris i neki insekticid i pred cvetanje idem necim protiv sive trulezi.Nema potrebe za vise prskanja...Imam prijatelja koji vec pet godina radi prskanje dva puta samo slavolom bez icega i odlicna mu je malina,ja ne smem da se usudim i idem na ovaj nacin koji se kod mene pokazao kao dobar.....

Poslednja izmena:
Polanu prskas kada je na 30 cm porasta,ja tada idem promesu,zatim kada je na 60 cm idem qudris i neki insekticid i pred cvetanje idem necim protiv sive trulezi.Nema potrebe za vise prskanja...Imam prijatelja koji vec pet godina radi prskanje dva puta samo slavolom bez icega i odlicna mu je malina,ja ne smem da se usudim i idem na ovaj nacin koji se kod mene pokazao kao dobar.....

aha zanci tako danas samo prskao sa bakrom i bacio vestak ja mislim da za sad netreba nista da se radi ?

Posto mi je mlad zasad, nisam planirao da idem nikakvim insekticidom, ali sam juce primetio dosta velikih paukova koji izlaze iz zemlje i po listovima vidjam neke crvene sitne bube, moze li neki savet cime da prskam. hvala.

Ove godine zbog suncanog vremena insekti su se mnogo ranije pojavili a i bice ih verovatno u velikom broju. Insekticida bar imas koliko hoces, ako bas zelis konkretno neki mozes Nurelle-D

Pozdrav svim malinarima,ja imam polanu treca godina i prskam je na slican nacin kao Zoran55.Vidim ima puno novih malinara,pa su svi zbunjeni i pretrpani informacijama,preparatima,djubrivima i dr.pa jadni ne znaju na koju ce stranu,koga da slusaju i cime da se vode...moje misljenje je da je tri prskanja sasvim dovoljno,kada je malina 30cm,60cm i pocetak cvetanja.Insekticide stavljam,sva tri puta svaki put razlicit,prvo prskanje fungicid funguran ili bakarno ulje,drugi i treci put kvadris ili kvin,naizmenicno i za sivu trulez prskam jednom samo pred berbu desetak dana swicom,jer drugo prskanje cuvam ako se pojavi u berbi.Ove godine sam cula za Teldor,registrovan za sivu trulez kod maline.pa cu mozda njega.Takodje ima novi fungicid od Bayera,zove se Luna Sensation,registrovan za didimelu,susenje lastara i sivu trulez,predpostavljam da bi njihovi proizvodi trebali biti dobri

pozdrav malinari :ppozdrav: danas sam video ove zute tacke na malini polani sa cime treba tretirati i dali je to neka bolest hvala u napred za svaki savet
attachment.php
attachment.php

Za grinju Abastate +Nu film 17,kod mene je odradio prosle god,samo da znas da kisa i jak vetar takodje skidaju grinje,po meni je rano za tretman protiv grinja.. Vidi sa nekim zastitarom ali ne sa ovima iz poljo apoteka...

Sta od herbicida mogu da koristim za suzbijanje sirokolisnih korova u polki i polani?
Sa ovim imam problem
DSCN0584.jpg
[/URL][/IMG]

Bifentrin je insekto-akaricid. "Dve muve" odjednom.

A za sirokolisne samo nesto sto nije sistemik. Napr. Basta. Spreciti zanosenje na listove maline. Medjuredno kombinovati sa frezom ili spartacem. U redovima samo plevljenje. To je moj plan.

Pitanje za iskusne:
Posto se dosta korova pojavljuje u vreme mirovanja vegetacije(misjakinja) a polana je u to doba orezana do zemlje, kakvo je misljenje o tretmanu neselektivnim herbicidom u ovo doba(januar,februar) s tim da se tempira temperatura iznad 10 stepeni.

Bifentrin je insekto-akaricid. "Dve muve" odjednom.

A za sirokolisne samo nesto sto nije sistemik. Napr. Basta. Spreciti zanosenje na listove maline. Medjuredno kombinovati sa frezom ili spartacem. U redovima samo plevljenje. To je moj plan.

Pitanje za iskusne:
Posto se dosta korova pojavljuje u vreme mirovanja vegetacije(misjakinja) a polana je u to doba orezana do zemlje, kakvo je misljenje o tretmanu neselektivnim herbicidom u ovo doba(januar,februar) s tim da se tempira temperatura iznad 10 stepeni.
Ja sam probao na 8vrsta Otem blisa total početkom februara i mogu reći da je prilično uspelo. Malini ne fali a korovi tek sada kreću.

Kazu stomp akva uspesno resava sirokolisne i treba ga raditi upravo pre kretanja vegetacije a ima dejstvo 60 dana. Ja nisam probao a prijatelj koji je to primenio nakon sadnje sargarepe jeste i stvarno nema korova.Ja i dalje radim po onome da je motika najbolji herbicid.....

Nazad
Vrh