Prskalice

@varmeđa, ako kupuješ pumpu bolje uzmi troklipnu makar bila ona Beta (mislim da se prodaju negde u Leskovac). Dvoklipna nema tako ujednačen mlaz, bude malo pulsiranja. Po meni 10m maks sa crvenim diznama (4). A ako imaš plave (3), još bolje.

Meni je pumpa bila za remont u pitanju MP60 i pri radu je bilo pulsiranja , pumpa sam ja te veći te manji pritisak ali poklopac je bio loš i stalno je gubila pritisak kada sam je komplet remontovao sada nema pulsiranja mada je i razvodnik nov.

Hvala svima na odgovorima.:ppozdrav:

Čini mi se da su nama rekli da je (osim pumpe) proizvodnja prskalice koju sam pomenuo u Vrbasu (ali nisam 100% siguran). Danas smo pogledali takav model kod jednog poznanika i jeste delovalo da je kvalitet lošiji od onog koji smo očekivali (spram trenutne cene). Možda su nam i očekivanja previsoka s obzirom koliko je ostala mehanizacija poskupela.

Gledali smo i neke uvezene RAU od oko 450 litara (proizvedene u prvoj polovini 90-ih), i sve na njima izgleda ozbiljnije i masivnije. U solidnom su stanju, ali nekako nisam za kupovinu takve mašine koja je stara preko 30 godina. Cene su im slične kao i toj domaćoj prskalici sa Agromehanika pumpom (oko 900 evra).

Šta kupiti novo/polovno do 1500 evra (eventualno do 1800 ako je baš osetna razlika u kvalitetu i opremi)? Rezervoar: 400-500 l, grane: 8-10 m, pumpa: 105 l (Agromehanika ili Comet). Radila bi do 15 hektara godišnje.

Da li je Agromehanika jedini izbor kod novih ili dolazi u obzir i Ferocoop, kao i neke turske/poljske prskalice?
Vidi ove smo zaboravili, Ferocoop skroz korektne spram cene, nisu sklone pucanju uz normalnu upotrebu.

Da to nije kojim slučajem, ograđujem se unaprijed ako griješim, proizvodnja člana Foruma @jbrtka ? 😉
U principu, čista kopija drugih prskalica, proveren dizajn i tehnička rešenja....
Samo druga nalepnica...
Pumpa jedan proizvođač, razvodnik drugi, bure treći, creva četvrta, noseća metalna konstrukcija, ram, domaća radinost... 😃
Pitanje je da li kvalitet izrade (sklapanja) prati navedenu cenu ?

Vidi ove smo zaboravili, Ferocoop skroz korektne spram cene, nisu sklone pucanju uz normalnu upotrebu.
Nisu sklone pucanju? Reci to ovoj mojoj. Ne mogu da nađem gde nije varena ili ojačavana. Ako izuzmemo defekte koji su se desili greškom vozača opet ima gomila drugih koje ne bi smeli da budu. Npr. kolevka bureta je pčela da se krivi pa je morala da se ojačava. 12 m je predugačko za taj dizajn. Krive se grane, pucaju po varovima...

Motor je dobar Agromehanika. (menjana membrana jednom. 5g možda više). Razvodni sistem isto njihov mislim. Deluje da je plastika malo lošija, ali nisam imao problema za sad. Dizne i nosači dizna su đubre. Cena jeste stvarno povoljna, ali kad bih ponovo kupovao ne bih žalio da dodam još 1000 € za nešto kvalitetnije. Ovo npr. Deluje mnogo ozbiljnije. Motor i regulator su isti. Dizajn sa tim kockastim tanjim buretom je mnogo zahvalniji.

Nazad
Vrh