Prskalice

Remont došao pri kraju, nosači dizna,dizne,sifon filter i linijski filter kupljeno u Zrenjaninu Agrotehnikom,sve gumice ,ventili i gornju deklu pumpe MP 60,creva i uvodnici za mešač i povrat kao i sam mešač kupljeno u Mlaz šopu u Inđiji,razvodnik rau A4 kupljen u Pančevu u Ferguson, kutije 20*20 kupljeno u Jep komerc,sve u svemu cevi ,fitinzi,šelne, šrafovi oko 80 000 dinara. Od Morave ostalo samo M.

Da 440 litara, kupljena polovna 2013 g. Od stare je ostalo samo bure i ram. Proširio grane, razvodnik podigao višlje i približio kabini tako da bez problema dohvatim razvodnik. IDKT dizne filter u sifonu 80 mesha,u linijskim filteru 100 mesa, u nosač u dizne 100 mesha pa ako zapuši alal mu ćufte.

Svaka cast na trudu,ali mi nekako to mnogo novca za moravu prskalicu,nzm koliko koristis prskalicu godisnje i koji traktor imas,ali za malo vise od hiljadu eura ima boljih prskalica,vece bure,veca krila,nivelacija ,itd itd.

Ja sam imao moravu 400 l ,i sa njenim 8m granama nivelacija je itekako bila potrebna,psovao sam konstruktora redovno kad sam je koristio,nekad i kad je pogledam u dvoristu.Nivelacija krila je osnova prskalice po meni,pa onda komfort u vidu elektronike,hidraulike,itd....

Druže imam njivu 4 jutra ravna kao staklo, kada pređem setvospremačem dva puta ja se po njivi vozim kao po asvaltu.

Nikako iz česme,bunara ili nekih drugih vodotokova, meni cisterne vuku vodu iz Morave zboh PH vode a i dizne ne začepe i efekat prskanja 100% 🤣

Šalu na stranu, ja godinama već prskam sa kišnicom. Namestio kaskadno 4 kace od 1500 lit sa prelivima, i sa krova hale oluk direktno ide u prvu kacu. Ne pamtim kad sam imao slučaj da začepi dizna.

Pa kod mene sada treba prljavština da prođe kroz jedan filter od 80 mesha i kroz dva od 100 da bi došla do dizne.

Nazad
Vrh