Prskalice

Ima li neko preporuku koju novu prskalicu uzeti? Trenutno sam gledao Agromehaniku, Agrometal i one Poljske? Koja je najbolji odnos cijene i kvalitete?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

600 litara, 10 ili 12 grane, 105 litara pumpa

Ja sam u BiH pa gledam sta ima ovde za kupiti, a i naravno za dijelove ako bude nesto trebalo

KOliko mogu da kostaju creva i razvodnik za Moravu mislim da je 330l. Imam neku ponudu prskalice. Bure i piskovi su ok, mogu da se imzenjaju po neki.

Bargam 600l, bdm grane , arag ventili ... 1000 dinara skuplja nego agtomehanika .
Imaš neki link sa cenama za te bargam prskalice? Meni bi opasno trebala jedna obična sa jednim rezervoarom i 15m krilima dok ne premostim za nešto drugo...
Marko, šta seješ i koje su širine-broj redi sejalice što imaš? Uklopi krila sa sejalicama, pumpa neka obavezno bude troklipna, a rezervoar što veći pa ti sipaj vode koliko može traktor da nosi. Naravno ako možeš finansijski. Možda vremenom kupiš jači traktor pa će ti prskalica biti mala. Doduše nzm šta imaš ni da li ćeš menjati traktor, ali eto ja bih tako uradio.

Imaš neki link sa cenama za te bargam prskalice? Meni bi opasno trebala jedna obična sa jednim rezervoarom i 15m krilima dok ne premostim za nešto drugo...
Marko, šta seješ i koje su širine-broj redi sejalice što imaš? Uklopi krila sa sejalicama, pumpa neka obavezno bude troklipna, a rezervoar što veći pa ti sipaj vode koliko može traktor da nosi. Naravno ako možeš finansijski. Možda vremenom kupiš jači traktor pa će ti prskalica biti mala. Doduše nzm šta imaš ni da li ćeš menjati traktor, ali eto ja bih tako uradio.
Išao bi na prskalicu 600 litara, nosio bi je sa Torpedom 75 (mogao bi on i veću prskalicu da nosi), sijačica mi je 4 reda. Uzeo bi 12 metara kopirajuće grane. Ne bi išao na veću zbog dosta sitnijih parcela i nešto lošijih, nižih zemljišta (često mekana zemlja u trenutku primjene pesticida).

Kako hoćeš, ali uvek u veći rezervoar možeš sipati manje vode, obrnuto naravno ne može. Računaj i na eventualnu penu, pa može da ti se desi da ni 500lit nećeš sipati.... A krila bih, da sam na tvom mestu, obavezno uzeo od 15m. Ona ti se uklapaju sa 4 reda sijačicom (a i sa žitnom od 3metra koja je manje više standard svima) ako joj ugasiš krajne dizne. Znači prskaš 20redi na 70cm i ideš po tragovima sijačice. Što ti je još jedan dobar razlog ako ti je takav teren. Sa 12m krilima prskaš 17 redi što se nikako ne uklapa.

Uzimam 12m zato sto imam rasipač koji baca 12m, pa da ne gazim 2 traga

Malo šire, 6 diza, to je 250 cm i vanjska mjera krila 270, 280 cm u transportu, naravno ovisi od prskalice do prskalice, tako je na mojoj Jar-Met.

Nazad
Vrh