Pozdrav ljudi, da prvo razjasnimo u jesen nikako ne saditi FRIGO sadnice, jer sledece godine necete imati ni 10g roda po biljci. U jesen mozete saditi obicne sadnice i one ce izbaciti rod kao frigo u prolece. Dalje, u prolecnoj sadnji se mogu naci samo sadnice od Gospodina Mileta iz ATP-a, Holandske sorte, od kojih sam ja sadio 3, i za sada da ispravim gornju gresku, jedino mi se svidja salsa, koja je po meni mozda i buducnost, jer mnogo radja, plodovi su kao pesnica, neki su mi bili cak i po 120-130g. Italijanske je moguce naci samo ako napravis minimalnu kolicinu od 100 000 sadnica kao sto sam i ja uradio, kako bi se uvozniku isplatilo, da ti tad obezbedi. Citajuci malo po forumu, a i poruke na pvt sto mi stizu, vidim da se i dalje javlja problem, kod Holandskih sorti, da sadnice i nisu takvog kvaliteta koji placamo. I ja sam imao slican problr, i meni je direktor Holandske hladnjace dolazio da to vidi. U gajbici A500, ja sam imao sadnice koje su spadale u klasu A100 i A1000, i koren im je bio dosta osusen, sto je i prouzrokovalo jedan deo ne primanja. Sto se mene tice, od holandskih sorti samo salsa, ostale mi se uopste ne svidjaju, bar za vid moje proizvodnje koja 90% ide za rusiju