elenadunja
Novajlija
Tacno mi sadimo obicne zelene sadnice Marmolade i planiramo da to na jesen uradimo i u plasteniku,pa me interesuju prognoze za ovakav poduhvat.Hvala i pozdrav veliki.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav svim forumasima!
Suprug i ja smo se odlucili da ovog proleca posadimo jagode(oko 4000 sadnica) sorte marmolada,u blizini Kursumlije,30 km uz Toplicu.Tamo vec sade tu sortu i pokazalo se uspesno.Razlika je u tome sto oni tamo sade u jesen,a citajuci razne tekstove odlucismo se da mi taj posao odradimo u prolece.Sadicemo na otvorenom na crnoj foliji.
Moja ocekivanja su,ako vremenski uslovi budu povoljni,je da ves u junu imama prvi mali rod(oko 200 g po sadnici).Da li su mi ocekivanja realna?Znate ja sam veciti optimista![]()
Meni nije jasno kad tacno u prolece hocete da sadite.
I sta vam znace te zelene sadnice.
Da li je to kontejnerska sadnica(odkud ona sad,osim ako neko nije cuvao u plasetniku od letos),ili ce te sacekati da jagoda pusti zivice,pa da nacupate negde.[/QUOTE
Ne kontejnerske ove sto bi trebalo"nacupati"...i to bi sto pre ali niko zbog blata u njivi ne moze da nam nacupa potrebnu kolicinu.A kada naj kasnije bi mogli da posadimo?
Pozdrav svim forumasima!Suprug i ja smo se odlucili da ovog proleca posadimo jagode(oko 4000 sadnica) sorte marmolada,u blizini Kursumlije,30 km uz Toplicu.Tamo vec sade tu sortu i pokazalo se uspesno.Razlika je u tome sto oni tamo sade u jesen,a citajuci razne tekstove odlucismo se da mi taj posao odradimo u prolece.Sadicemo na otvorenom na crnoj foliji.Moja ocekivanja su,ako vremenski uslovi budu povoljni,je da ves u junu imama prvi mali rod(oko 200 g po sadnici).Da li su mi ocekivanja realna?Znate ja sam veciti optimista![]()
Ja cu vam preneti moje iskustvo, takodje sa tog kraja, uz Toplicu 15 km. Posto su mi davali razne savete, u vezi sadnje jagoda, odlucila sam da eksperimentalo posadim jagode i da se licno uverim. Dakle, prosle godine u prolece..u aprilu, posadila sam oko 2 000 sadnica, Zengu Zenganu i Albu, na otvorenom, pod crnom folijom. Jagode su rodile, ali ne mnogo,( zadovoljavajuce). Primenila sam sve mere zastite i prihrane, po preporuci agronoma. Jagode su sada u odlicnom stanju i sada ocekujem pun rod. Takodje sma eksperimentalno posadila oko 1500 sadnica u jesen, prosle godine
(Alba i Roksana)... moj definitivni zakljucak je...najbolja sadnja je u prolece. tim pre sto ovo podrucje veoma pogoduje jagodi. Pominjete nadmorsku visinu i klimatske uslove..Verovatno ste culi za selo Sagonjevo, u tom selu su jagode odlicnog kvaliteta i kvantiteta, prema proceni strucnjaka, to je upravo zbog nadmorske visine i klimatskih uslova. Prema tome, ja vam preporucijem prolecnu sadnju i mislim da su vam ocekivanja realna. Naravno, uz maksimalnu negu jagoda..( redovno prskanje, zastita od raznih stetocina,...prihrana...zalivanje..itd..) SRECNO !
Mi sadimo U selu Trecak...pozdrav i hvala na info!!!
Jovanka Orleanka
Izbrisi tvoje pp imam par pitanja za tebe hvala
Mi sadimo U selu Trecak...pozdrav i hvala na info!!!