BatmanBG
Član
Za rasadu u kontejnere se ne koristi čisto bijeli treset brzo se suši i skori se a prilikom zalijevanja slabo upija vodu, preporuka je što više crnog treseta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za rasadu u kontejnere se ne koristi čisto bijeli treset brzo se suši i skori se a prilikom zalijevanja slabo upija vodu, preporuka je što više crnog treseta.
Pozdrav svima,
Imam jedno pitanje u vezi rasada paprike. Pre setve paprike seme naklijavam, međutim ove godine određena količina posejane paprike nije nikla. Da napomenem da je izvršena zaštita sa Previcur energy. Seme je zdravo. Kada sam razgrnuo supstrat da vidim u čemu je problem, našao sam semenke sa trulom klicom. Nije mi se ovo dešavalo prethodnih godina. Interesuje me da li je još neko imao slično iskustvo i u čemu je problem. Možda je klica prerasla pre setve, ili je prevelika vlaga u pitanju, ili nešto treće?
3.5 biljaka po kvadratu. Pet folija sa po dva reda "na sredini", a do najlona dva puta po jedan red.Koi je najbolji sklop za pariku.Plastenik 30x8
Nisam Topalović, ali pokušaću da pomognem. Ako se prevrne nekoliko puta, stajnjak će biti spreman za godinu dana - "kompostiraće se". Za gliste nisam 100% siguran, ali mislim da one vole svež stajnjak i na kraju, za ljude koji nemaju svoju stoku, silikonski kablovi završavaju posao za istu cenu, ali mnogo manje rada.Pozdrav ljudi, ja se ne bavim plastenickom proizvodnjom trenutno, ali pratim ovaj deo foruma godinama, ako tako mogu recii od sledece godine planiram jedan mali deo zasticenog prostora iskljucivo za sopstvene potrebe. E sad imam pitanje za g. Topalovica, kao najiskusnijeg sto se tice proizvodnje rasada na stajskom djubrivu, naime, da li ako ove godine stavite stajnjak, taj isti sledece godine ubacujete u prvi sloj ili treba jos vremena da bi dobili humus i koliko ako znate? Da li posle vremena koje stajnjak provede u plasteniku, moze da se naseli bezbedno glistama i zasto ste poceli da koristite silikonske kablove umesto stajnjaka? Unapred Vam se zahvaljujem na odgovoru, i iskreno, sto se same tehnike proizvodnje tice, ovde moze bukvalno sve da se nadje, ali obrada stajnjaka kao posebna tema ne postoji na ovom forumu, pa su nedoumice iskljucivo vezane za stajnjak. Pozdrav, i svaka cast proizvodjacima, samo tako nastavite.
Razdvojiće se kotiledoni već, a mogu i ostati slepljeni pa da sve bude dobro.Ovo mi je prva godina da se bavim poljoprivredom i posadili smo rasad povrća i sve je dobro osim paprike.Paprika je nikla ali su joj ostali slijepljeni listovi.Hoće li od nje nešto biti?Da li da ponovo sadim sjeme ili da kupimo rasad?