Problemi sa krticama

Ili dlake od psa. Ošišajte ljubimca ali nemojte da ga kupate pre toga neko veme... i stavljajte grumen dlaka u aktivne rupe. Mi imamo jednog mešanca koji obožava da kopa rupe i to uglavnom one gde su krtice/a aktivnije... pritom ostavlja miris i verovatno po koju dlaku... Krtice su smanjile aktivnost.... mada i ne smetaju mnogo.... neka rade svoj posao...
 
Sta li je pesnik hteo da kaze??

Послато са 5045D уз помоћ Тапатока
 
Danas sam slikao jednu biljku koju kod nas sade po baštama i voćnjacima, jer rasteruje krtice. Ovde je biljka već povelika, ali se vidi šta je i kako je, pa oni koji se razumeju mogu dati precizniji naziv.

 
Рицинус, исто тако можеш у апотеци купити рицинусово уље и додати 3 супене кашике у 1 литар воде и тиме залити кртичњак.
 
Још боље да набавиш н е р а ф и н и с а н о рицинусово уље и улијеш по кашику уља у рупу. У том случају можеш да се неко време тешиш да си јој доскочио.
Поновићу,имаш само 1 и словима само једну живуљку.Једном сам писао на овом порталу о кртицама па нађи и прочитај.
 
Koliko sam ja ove godine upoznao njihovo ponašanje imalo ih je više jedinki. Verovatno je bilo vreme parenja u proleće. Toliko su pomahnitale da su dve jedinke, ne u isto vreme, prosto izjurile iz rupa preko leja sa povrćem. Nisam za ubijanje ovih stvorenja jer stvarno mislim da doprinose svojim tunelima ali sam i za ograničavanje njihovog delovanja.
Sada mislim da je ostala samo jedna koja povremeno napravi neki krtičnjak ali ih ne diramo. Jednostavno one rade svoj posao a mi naš....
 
Postoji li neko resenje za krtice da ih isteram iz dvorista?
Unistile su dvoriste, krticnjak do krticnjaka.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Procitao sam i probao sam sve ovo sem biljke Krticnjak i klopki.
Probao sam da sipam, ricinososbo ulje, preradjeno ulje, benzin, naftu, aktivan ugalj sam kupovao, ubacivao petarde, sta god da je neko predlozio probao sam i uzalud...
Malo pre sam narucio solarni rasterivac pa cemo videti.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
To su tablete za žižak.
Probaj da nadješ od nekog ko radi deratizaciju.
1 tabletu umotaš u novine i ubaciš u rupu.
Obavezno sa rukavicama.
 
Radio sam u LSB Stocar Ub i kada je radio deratizaciju pitao sam vlasnika firme koja je to radila i rekao je kao ne sme dai da, a ja kao fizicko lice ne mogu nigde sam da kupim...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Navodno,novine se polako ovlaže i polako ispušta gas.
Cilj je da gas što manje izlazi napolje.
Ako si imao dobar efekat,na taj način kako si radio,onda sigurno može i tako.
 
Meni su objasnjavali da se iskopa asovom zemlja, nadje se rupa (tunel) i u rupu se ubaci fostoksin. Posle toga se na samu rupu ubaci novina i tek onda se prekrije zemljom. Cilj je da kuglica stoji nepokrivena zemljom u tunelu i onda se gas nesmetano i brzo siri. Nazalost jedini pravi lek protiv krtica je fostoksin.
 
Nigdje , mogu ga koristiti samo kvalifikovani , te tablete za fumigaciju silosa oslobadjaju plin fosfid(PH3) koji je smrtonosan , spada u prvu ili drugu kategoriju otrova , crna mrtvacka glava. Kod nas prodaju po polj. radnjama karbid kao sredstvo za rasterivanje krtica, proizvodi isto plin.
https://hedonduo.hr/proizvod/bros-karbid/
 
Овај карбид је одлучна ствар кад се убаци у рупу налије се мало водом,сачекати пар минута и принети пламен неком бакљом и решили сте се кртице на дужи период.
 
Nazad
Vrh