Problemi sa krticama

vuxsd

Član
Učlanjen(a)
26 Nov 2014
Poruka
3.587
Ili dlake od psa. Ošišajte ljubimca ali nemojte da ga kupate pre toga neko veme... i stavljajte grumen dlaka u aktivne rupe. Mi imamo jednog mešanca koji obožava da kopa rupe i to uglavnom one gde su krtice/a aktivnije... pritom ostavlja miris i verovatno po koju dlaku... Krtice su smanjile aktivnost.... mada i ne smetaju mnogo.... neka rade svoj posao...

nebojsa

Moderator
Učlanjen(a)
11 Dec 2008
Poruka
2.693
Sta li je pesnik hteo da kaze??

Послато са 5045D уз помоћ Тапатока

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.932
Danas sam slikao jednu biljku koju kod nas sade po baštama i voćnjacima, jer rasteruje krtice. Ovde je biljka već povelika, ali se vidi šta je i kako je, pa oni koji se razumeju mogu dati precizniji naziv.

Puza93

Novajlija
Učlanjen(a)
21 Feb 2012
Poruka
28
Рицинус, исто тако можеш у апотеци купити рицинусово уље и додати 3 супене кашике у 1 литар воде и тиме залити кртичњак.

Deda Lala

Član
Učlanjen(a)
3 Jan 2010
Poruka
1.225
Још боље да набавиш н е р а ф и н и с а н о рицинусово уље и улијеш по кашику уља у рупу. У том случају можеш да се неко време тешиш да си јој доскочио.
Поновићу,имаш само 1 и словима само једну живуљку.Једном сам писао на овом порталу о кртицама па нађи и прочитај.

vuxsd

Član
Učlanjen(a)
26 Nov 2014
Poruka
3.587
Koliko sam ja ove godine upoznao njihovo ponašanje imalo ih je više jedinki. Verovatno je bilo vreme parenja u proleće. Toliko su pomahnitale da su dve jedinke, ne u isto vreme, prosto izjurile iz rupa preko leja sa povrćem. Nisam za ubijanje ovih stvorenja jer stvarno mislim da doprinose svojim tunelima ali sam i za ograničavanje njihovog delovanja.
Sada mislim da je ostala samo jedna koja povremeno napravi neki krtičnjak ali ih ne diramo. Jednostavno one rade svoj posao a mi naš....

Lentic_98

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2017
Poruka
1.180
Postoji li neko resenje za krtice da ih isteram iz dvorista?
Unistile su dvoriste, krticnjak do krticnjaka.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Lentic_98

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2017
Poruka
1.180
Procitao sam i probao sam sve ovo sem biljke Krticnjak i klopki.
Probao sam da sipam, ricinososbo ulje, preradjeno ulje, benzin, naftu, aktivan ugalj sam kupovao, ubacivao petarde, sta god da je neko predlozio probao sam i uzalud...
Malo pre sam narucio solarni rasterivac pa cemo videti.

ljusha

Član
Učlanjen(a)
27 Okt 2009
Poruka
4.241
To su tablete za žižak.
Probaj da nadješ od nekog ko radi deratizaciju.
1 tabletu umotaš u novine i ubaciš u rupu.
Obavezno sa rukavicama.

Lentic_98

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2017
Poruka
1.180
Radio sam u LSB Stocar Ub i kada je radio deratizaciju pitao sam vlasnika firme koja je to radila i rekao je kao ne sme dai da, a ja kao fizicko lice ne mogu nigde sam da kupim...

ljusha

Član
Učlanjen(a)
27 Okt 2009
Poruka
4.241
Navodno,novine se polako ovlaže i polako ispušta gas.
Cilj je da gas što manje izlazi napolje.
Ako si imao dobar efekat,na taj način kako si radio,onda sigurno može i tako.

Petar84

Član
Učlanjen(a)
29 Sep 2011
Poruka
939
Meni su objasnjavali da se iskopa asovom zemlja, nadje se rupa (tunel) i u rupu se ubaci fostoksin. Posle toga se na samu rupu ubaci novina i tek onda se prekrije zemljom. Cilj je da kuglica stoji nepokrivena zemljom u tunelu i onda se gas nesmetano i brzo siri. Nazalost jedini pravi lek protiv krtica je fostoksin.

grabik

Član
Učlanjen(a)
5 Avg 2015
Poruka
3.589
Nigdje , mogu ga koristiti samo kvalifikovani , te tablete za fumigaciju silosa oslobadjaju plin fosfid(PH3) koji je smrtonosan , spada u prvu ili drugu kategoriju otrova , crna mrtvacka glava. Kod nas prodaju po polj. radnjama karbid kao sredstvo za rasterivanje krtica, proizvodi isto plin.
https://hedonduo.hr/proizvod/bros-karbid/

DraleTD

Član
Učlanjen(a)
10 Sep 2017
Poruka
4.457
Овај карбид је одлучна ствар кад се убаци у рупу налије се мало водом,сачекати пар минута и принети пламен неком бакљом и решили сте се кртице на дужи период.

Vrh