problem sa rasadom paradajza

E ljudi... ja nisam nekakav veliki strucnjak ali oko sebe imam bas strucne i vrsne proizvodjace i od njih vidim kako rade.
ssseva ako rasad izbacis sa spremnom cvetnom granom i nedelju dana posle sadnje ga oplodis on mora da stigne za 50 dana.E sad nisam siguran da je dobro izbaciti rasad starosti 40 dana u losije uslove,a svima su losiji u plasteniku nego u rasadniku.Nisam siguran ni da svi mi pa i ti spremimo dobar rasad za 40dana.Negde gresis a korak po korak i moze se doci do resenja.
Sa cime grejes rasad?Kod mene je rasadnik prikljucen na kucu i imam jak kotao i nemam problema
 
ma,nije meni problem grijati...imam u rasadniku kotao za cent.grijanje i napravio sam podno grijanje..a,dok je rasad u kontejnerima,onda bude u jednom boxu od stiropora i tu mogu da podesim temp. kakvu god hoću.
Kod mene bude u saksijama 9-ka,možda je to maleno. Možda da ga pikiram u veće saksije?
 
Pozdrav svima...Nova sam na forumu, stoga oprostite sto se ne snalazim bas najbolje. Moje ime je Irena. Imam problem sa rasadom paradajza i hitno mi treba pomoc. Da li moze neko da pomogne??? Unapred hvala!!!
 
imam i ja problema svake prirode pa mi nekad nema pomoći...:haha:

oprostite na zafrkanciji ali slike opis i ostalo ništ a ja ne vidim do leskovac bre...
 
Da li ima neko da prilikom pikiranja rasada u vece saksije mjesa izgorjeli stajnjak sa tresetom,kupovnom zemljom,neki i krec stavljaju,interesuje me omjer toga svega,koliko cega ?
 
Pregoreli stajnjak, u mom slucaju je mesavina konjskog, ovcijeg i kravljeg, mesam sa zemljom i peskom u odnosu 3:1:1 zemlja:stajnjak:pesak. Mislim da ti to niko ovde na forumu ne moze precizno odgovoriti koji je razmer najbolji, potrebno je nositi na analizu i precizirati tacno odredjenu biljku za koju se pravi supstrat. Zemlja nije kupovna, u pitanju je povrsinski kop sa neke oranice. Neki mesaju sa kupovnim supstratima samo zemlju, dok drugi imaju razmeru 1:1 ili 2:1 (zemlja:stajnjak cist kravlji) ..... Sve je to napamet, bez analize nema pravog efekta, a i potrebna je sterilizacija. Moze neko iskusan oko sterilisanja da kaze najbolji nacin. Ja radim sa basamid granulatom.

- - - - - - - - - -

Ovih dana pikirao paradajz za otvoreno polje oko 8500 kom. Problem je sto su pre par dana mlade biljke bile izlozene temperaturama 42-45°C. Zanima me da li je ovo ozegotina od sunca ili nesto drugo. Hvala unapred...

https://www.imageupload.co.uk/image/cUv6
https://www.imageupload.co.uk/image/cUvh
 
ja sam isao otprilike pola pola,klasman i pregorjeli ovčiji stim da sam ovčiji još prije mješao sa 20% drvenog ćumura,ne znam ni sam,nije loše nije ni nešto posebno,bilo je bar sedam dana temperature oko 40c,izdužilo ga,nisam prihranjivao ničim..nisam zaštitu radio sem provicur en.

 
Nazad
Vrh