Problem na Bosch pumpi John Deere 8300

SteveO

Član
Učlanjen(a)
29 Jan 2011
Poruka
345
Lokacija
Vinkovci
Pošto dosad nije nađeno rješenje za moj problem na traktoru, mozda da pitam ovdje, dali postoji neki meštar u Srbiji koji zna probleme i pumpe napamet pa da mu odnesem pumpu. Problem je slijedeci, traktor je varirao na ler gasi u kroz cijelo područje rada oko 150 okretaja kada sam ga kupio. Pumpa odnešena ovlaštenom Bosch servisu, servisirana potpuno, dizne naštelovane na propisani pritisak, zbroj je cca 1500 Eura. Namontirana pumpa, traktor radi u leru super, preko 1500 okr opet dolazi do variranja okretaja u jednakim razmacima, oko 100-150 okretaja varira i ide mi na zivce. Traktor ima snage, ne crkava, ne dimi uopće, samo varira snaga/okretaji. Što je teži posao to se više osjeti variranje, logično.

Koga mi preporučujete u Srbiji da je što bliže Hrvatskoj pa da mu odnesem i vidim dali i on dijeli misljenje mog servisa koji mi nakon drugog skidanja pumpe i slanja kaze da je pumpa kao nova i da nije do nje. Kao mogući razlog navode elektroniku na pumpi i nova elektronika je cca 700 Eura. Al naravno, trebam to kupit, pa ako nije, jebiga ! Tako da bi radije odneo nekome tko ima iskustva sa Bosch pumpama na John Deere 8000/8010 serijama jer sam cuo da ima na par mjesta kod vas jako dobrih majstora.

Evo video u radu:

http://tinypic.com/r/2yjv5ma/6
 
Prvo proveri senzore gasa, radilice... pa tek onda pumpu.
Oni imaju omske vrednosti koje su propisane i ako nisu dobri oni ce ti praviti problem.
 
A kako da to prekontroliram ? To mora na komp pregled kod ovlastenog servisa ili ? Skrenit cu paznju serviseru koji mi odrzava traktor al da znam sta da mu kazem tocno. Samo pregled pumpe mi je 200 Eura rekao ovaj gore navedeni, to mi se cini kao dosta skupo, cisto da mi kaze sve je u redu ili sta ne valja.

Sad doznajem da je senzor radilice novi. Onda mi ostaje senzor gasa al neam pojma di se nalazi ?
 
Ne treba ti nikakav kompjuter vec kniga sa kodovima.
Trebalo bi da prijavljuje gresku pod odredjenim kodom i onda ga iscitas i vidis o cemu je rec. Ovo sve vazi ako neki od senzora ili elektronike nije ispravan, a ako je problem mehanicke prirode onda je to malo drugacije.
Uglavnom moras potraziti knjigu od serije 8000.
 
Aha, ma imam ja sve to za njega, imam Service Advisor za JD tako da sve mogu vidit ali ne baca nikakvu gresku. Bio mi je par puta bacio gresku za senzor temperature goriva, ali to tek od nedavno, prije nije to izbacio a isto je varirao gas, ni sad pod zadnje ne baca taj kod, to je bilo par puta, mozda kontakt malo izgubio. Jel moguce da senzor temperature goriva radi ta sranja ? Iako mi moj doktor za JD kaze da to ne moze bit da on ne valja a da ne baca kod, ima tocno kod za taj senzor kad ne valja.

Zato nemam pojma di da gledam vise, kodova nema, pumpa je provjerena i kao nova po parametrima, dizne nastimane na 280 bara, jedino sto su mi danas rekli u nasem Bosch servisu gdje su i radili kompletan remont pred godinu dana je da je moguce da treba mjenjat elektroniku na samoj Bosch pumpi. Al to mi je debilizam da pogađamo šta bi moglo bit preko mojih leđa i novčanika, mislim jesi majstor ili nisi. Zvuči mi idiotski da ja mjenjam redom i plaćam te ekstra skupe dijelove, svatko zna bit takav majstor, bacaj redom i mjenjaj, trazim nekog tko ima godine iskustva i znanja pa da zna gdje treba gledat i naći kvar, ja to smatram kvalitetnim majstorom. Jer eto vidi se na videu šta radi sa gasom, ne mogu vjerovat da sam ja jedini na području balkana sa takvim problemom.

Cini mi se da sam vidio da je ovdje na forumu netko serviser za John Deere kod vas ali ne znam kako je ime tom članu pa mozda da mi se on javi ako ima iskustva sa ovakim problemom pa da zna sta bi moglo bit.
 
Panonstib bi ti mozda mogao pomoci.
Mozda EEU nesto brka pa ti to pravi probleme. Ako je pumpa mehanicki ispravna onda ti ostaje pretraga elektronike koja kontrolise ubrizgavanje goriva.
 
Ma bacio bi gresku da bilo sta od struje ne valja. Kako sam ja skuzio da elektronski dio najcesce ili radi ili ne radi, cim ne radi kako treba odma baca kod. Kod mene nema kodova, sve super, snage ima al turira ko pijan. Poslat cu njemu upit pa da vidim dal se susreo s tim.

Nemam pojma sta je ispravno i neispravno, nas servis kaze da je pumpa ok, traktor turira tako jer mu, po meni, gorivo ne dolazi na dizne stalno u istoj kolicini, nije mi jasno kako pumpa i dizne valjaju al motor turira gas. Nemam vise ideje, vec skoro 2 godine pokusavam taj problem riješit.
 
Da li si proverio kompletan dovod goriva. Moguce je da ti je filter u rezervoaru prljav, ili neka cev vuce fals vazdug. Imas li problema kod prvog paljenja ?
 
A nisam gledao vodove, odmah sam skidao pumpu kad je varirao i to su rijesili i sad radi super u leru ali u poslu sere i varira. Mislim da on nema filter u rezervaru kao 6000 serija. Ali reć ću majstoru da i to izvadimo i vidimo šta ima na njemu, samo da se ne skida kabina jer onda necu to ni gledat. Za zrak da vuce nebi rekao jer je sve montirao majstor koji je radio sve moguce na tim tipama traktora i sve gumice na spojevima je mjenjao. A valjda bi mi tu onda i pušta gorivo gdje zrak vuče ?
 
Ako vuce na usisnom vodu onda mozed da ni ne bude goriva.
Meni je na kombajnu bio slican problem, ali je pumpa bez elektronoke. Na kraju sam kupio novu pumpu.
 
Nova pumpa je 10 000 Eura otprilike, necu ni mislit na to al kad sam vec platio reparaturu onda da mi je isterat do kraja i napravit da to radi kako spada a ne opet imat variranja kao da sam ga zakrpao za 50 Eura. A niko mu nista ne moze tj. ne zna.
 
10000 eura !!!
Bas cu proveriti, mada ne verujem. Ceo menjac da se reparira je 10000, a ja sam moju pumpu u Nemackoj platio 1300.
 
Meni su rekli da su ljudi kod nas isli po polovne sa rashodovanih traktora u Mađarskoj za 5000 Eura, mozda sam malo odvalio al skupa sa diznama mislim da mora kostat puno. Remont kompletni bude oko 3000 Eura. Nemam pojma al to mi ne pada na pamet da mjenjam, valjda ce od toliko majstora jedan natrefit sta je problem.

Aj ti bolje nadji majstora koji je ovo doživio pa da mu odnesem ;)
 
Poslao sam članu panonstib i e-mail i ovdje poruku i nema odgovora a vidim da je svaki dan na forumu pa ne kuzim jel ne vidi ili ne zeli odgovorit ? :sta:
 
Nazad
Vrh