Priplodni materijal

slike.php
[/URL] [/IMG]
Nazimice velikog jorkšira, starost 7,5 meseci, umatičene. Sve informacije na pp.

Da li ići na varijantu naima ili se odlučiti za standard landras-jorkšir što se tiče izbora krmača za dalju reprodukciju?

Sve je to lutrija prijatelju. Ne znaci ako je ove ili one rase da ce biti dobra krmaca.

Potreban svet,radi poboljsanja plodnosti i ostavljanja nazimica razmisljam da osemenim krmace landrasom,samo me muci za koji se osemeniti,norveski,danski,nemacki ili neki cetvrti?:ppozdrav:

Iskreno što sam video u Evropi pa i kod nas na jednoj farmi Danci su za intenzivnu proizvodnju napravili odlične rase, uključujući i landrasa. Mada ne bi trebalo biti neke velike razlike, možda je bitnije gledati linije u okviru iste rase.

Kuka ne bi te se Evropa postidela :ppozdrav: Bez šale kolega Kuka ima eksterijerno najbolje nazimice koje sam video na manjim farmama. I farma za primer. Jedina šteta što ne možeš da umatičiš onakve životinje, stvarno šteta.

Postavi neku fotografiju, da vide i ostali kako to izgleda.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi! Trebala bi mi pomoc ,dal ima neko od forumasa il dal znate nekoga da prodaje prasad ciste rase yorkshire ,landrace il ta dva ukrstena? Uzeo bi dva tri komada sebi za priplod...

ovo su moje 2 nazimice od 190 dana oko 100kg,mada ova druga je manja,uvek je zaostajala za drugim prasicima pa je mozda i ne ostavim za priplod.
img20151106114601.jpg

img20151106114608.jpg

img20151106114647.jpg

img20151106114658.jpg

Molim za savet! Od nekih tovljenika bih ostavio za priplod. E sad imam problem da se dave, pa sta mislite da li ostaviti one koje dave ili koje su davljene? Jedna koja davi je bas extra, ali me brine njena agresivnost.

Nazad
Vrh