Prinove u našim štalama.

Neka su korisne prinove svima.A sta kaze katalog za Zondara kakva teljenja daje?

Jutros najtezi oteljaj junice do sada. Krupno tele, simental , musko a crni pigment od majke.
c80037d927aad521b29018764727fc6a.jpg
85cc0c5e04b496f1aba5cd48d5c4faee.jpg

Poslano sa mog Picasso koristeći Tapatalk

Nek je korisna prinova. :ppozdrav: Em je prvotelka, osemenjena simentalcem, plus heterozis efekat kod telesne mase teleta, sve se skupilo, treba izbegavati ove kombinacije kod prvotelki. Kod mene i dalje krave nastavljaju sa dobrom tradicijom. :osmeh: Otelila se još jedna prvotelka, Weburgova ćerka, Willeova unuka i naravno žensko tele, otac teleta Vanmeile ako se ne varam.

Hvala momci na lepim željama. :ppozdrav: A ti Milane bi mogao malo da se provozaš na čast i da vidiš tvoju lepoticu i njenu ćerku. Stavljaju me na muke ova ženska telad, kad sam birao bikove birao sam kao kad bi sva bila ženska, ali nisam planirao ni da će pola biti žensko. Ima super pedigre, prababa joj je Manitobina ćerka a sad u štali imam od tog teleta prababu, babu i majku. Svima njima su prva telad bila ženska i ostavljao sam ih i poklopilo se.

Jutros me iznenadila krava,otelila se malo ranije-žensko tele,sama se otelila.Već ne znam šta da radim sa ženskim teladima.

Kod nas ženska telad ne treba nikom a nije mi jasno zašto_Ovo tele je od krave koja ima sigurno 800kg i može da napreduje bolje nego neka muška telad ali džaba ja pričam kad nemam kome ( a preko 20 godina sam tovio i mušku i žensku telad pa sam nešto i naučio ).Imam 3 teleta što sam ostavio za podmladak.

Nazad
Vrh