Kengur
Član
Danas ovršili pšenicu sorta Ljuljana.
Rod žita jad i beda.A sada gledajte kako treba da se zajebe čovek (narod) i kako oni zajebu čoveka.
Moji rezultati :
Bruto 10340 kg
Tara 5040 kg
Neto 5300 kg
Kvalitet - nema (oca im **greška, a to ne gledaju
)
Vlaga 13,3 % (ugovoreno 13 % )
Primese 3,8 % (ugovoreno 2 % )
Hektolitarska težina 70,60 kg-hl (ugovoreno 76,00 kg/hl
) 
Obračun JUS (zar smo i dalje Jugoslavija
) količine i troškova sušenja:
Sledi dranje kože:
Neto 5300 kg
Vlaga (-0.30%) -16 kg
Nečistoća (- 1.8 %) -95 kg
H. težina (-7,80 %
) -413 kg
JUS Obračunska količina 4775 kg za naplatu
Na sušenje nisu ništa naračunali.
Pšenica vlage ispod 11,5 % se ne bonificira ( a bilo je i takve ove godine)
Ja pitam, pa dobro kako se dobije procenat - 7,8, ako se zna da je 76 - 70,6 =5,4 %, što predstavlja razliku od još 2,4 %, a ne 7,8 %.
Mladić me je kulturno odjebao rekavši da su to oni iz Victoria Logistic tako programirali kompjuter i da on nema ništa sa tim, da to kompjuter sam od sebe određuje.Čista KRAĐA.
Kao, to je stočna pšenica, da su spustili kriterijume i da sada primaju do 70 hl.
Kakve nebuloze i od toga će nam praviti hleb.E pa **greška im ja mater.
Inače površina je 2,2 jutra (samo toliko, hvala Bogu) i jesenas je dobila osnovno đubrivo N
20:20 600kg, u proleće još prehrane 150 kg AN po jutru.
Kao što vidite, prinos je očajan za date uslove proizvodnje.
2400 kg sa sve primesama po jutru, ili ti, kada odbiju sve po JUSU 2170 kg čisto zita za naplatu po jutru.
Jebo im ja mater po JUSU.
Preporučujem svakome da nikad ne seje Miškovićevo govno (njihova dorada, inače NS sorta) sortu Ljiljanu koja i pored svih ovih pogodnosti i prednosti nije bila kadra da natera hektolitar i da da bolji prinos.
Neki su imali bolji prinos koji nisu dali NIŠTA ni jesenas ni proletos.
Sa ovim sam ja završio sa gajenjem ŽITA.
Bojim se da će se priča ponoviti i na jesen kada će se na tržištu pojaviti ogromna količina soje.Kako će tek tada da kradu,ljudi pripremite se na to.
Victoria Logistic je jedna tvorevina demokratske bagre.
Drugih predajnih mesta kod nas nema sve su oni opseli silose.Preuredili kantare na digitalne,e sada mogu na drugi način pa pelješe narod a to su hl ( 70, 71, 72 proseci), pa na vlagu i nečistoće.
tako će biti i sa sojom, bojim se.
Idem sada da pijem i utolim jad i muku.Čista propast.
Nastavite proteste

Rod žita jad i beda.A sada gledajte kako treba da se zajebe čovek (narod) i kako oni zajebu čoveka.
Moji rezultati :
Bruto 10340 kg
Tara 5040 kg
Neto 5300 kg
Kvalitet - nema (oca im **greška, a to ne gledaju

Vlaga 13,3 % (ugovoreno 13 % )
Primese 3,8 % (ugovoreno 2 % )
Hektolitarska težina 70,60 kg-hl (ugovoreno 76,00 kg/hl

Obračun JUS (zar smo i dalje Jugoslavija

Sledi dranje kože:
Neto 5300 kg
Vlaga (-0.30%) -16 kg
Nečistoća (- 1.8 %) -95 kg
H. težina (-7,80 %

JUS Obračunska količina 4775 kg za naplatu
Na sušenje nisu ništa naračunali.
Pšenica vlage ispod 11,5 % se ne bonificira ( a bilo je i takve ove godine)
Ja pitam, pa dobro kako se dobije procenat - 7,8, ako se zna da je 76 - 70,6 =5,4 %, što predstavlja razliku od još 2,4 %, a ne 7,8 %.

Mladić me je kulturno odjebao rekavši da su to oni iz Victoria Logistic tako programirali kompjuter i da on nema ništa sa tim, da to kompjuter sam od sebe određuje.Čista KRAĐA.
Kao, to je stočna pšenica, da su spustili kriterijume i da sada primaju do 70 hl.
Kakve nebuloze i od toga će nam praviti hleb.E pa **greška im ja mater.
Inače površina je 2,2 jutra (samo toliko, hvala Bogu) i jesenas je dobila osnovno đubrivo N
Kao što vidite, prinos je očajan za date uslove proizvodnje.
2400 kg sa sve primesama po jutru, ili ti, kada odbiju sve po JUSU 2170 kg čisto zita za naplatu po jutru.
Jebo im ja mater po JUSU.
Preporučujem svakome da nikad ne seje Miškovićevo govno (njihova dorada, inače NS sorta) sortu Ljiljanu koja i pored svih ovih pogodnosti i prednosti nije bila kadra da natera hektolitar i da da bolji prinos.
Neki su imali bolji prinos koji nisu dali NIŠTA ni jesenas ni proletos.
Sa ovim sam ja završio sa gajenjem ŽITA.
Bojim se da će se priča ponoviti i na jesen kada će se na tržištu pojaviti ogromna količina soje.Kako će tek tada da kradu,ljudi pripremite se na to.
Victoria Logistic je jedna tvorevina demokratske bagre.
Drugih predajnih mesta kod nas nema sve su oni opseli silose.Preuredili kantare na digitalne,e sada mogu na drugi način pa pelješe narod a to su hl ( 70, 71, 72 proseci), pa na vlagu i nečistoće.
tako će biti i sa sojom, bojim se.
Idem sada da pijem i utolim jad i muku.Čista propast.
Nastavite proteste