Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Nama je isto otpala poteznica pre 20 godina, onda je stric napravio OJACANJE. Sad nema sanse da tu pukne, pre ce traktor da se polomi na pola.:osmeh: Slikacu kad budem u Staparu, pa cu okaciti na forum! :ppozdrav:

Ja sam planirao da kupim onu poteznicu za jednosovinku kao kuka izgleda ali kad sam video kod komsije havariju da mu se odkacila ta poteznica ne treba mi ni u snu...:osmeh:

Da li je neko menjao ležejeve na vertikalnim rotorima.Ja treba jedan da promenem.Kod mene idu 1206 i stoji na čauri.Mora i da su skupi.

postovanje, nemam bas vremena da sad citam komplet sve i jednu poruku na ovu temu, mozda je neko napisao da je ima mozda i nije. interesuje me da li neko ima prikolicu
IF Fabriken

Typ AV40,
prikolica je njemacka
slika-401514-2012-10-1351026198-default.jpg

i da li posjeduje neku knjigu od te prikolice, odrzavanje ili prirucnik

moja je ovakva slicna, ovo je slika sa pika

pozdrav

Slazem se ali za suvu godinu,e kad je kisna godina,pa jos ako nisu balonke gume nego ove uzane pa jos prosece njivu ne znam sta bi bilo,opet kad je jedna osovina ona optereti traktor ja sam i po snegu i po blatu vukao sa rakovicom ali mi je najlepse po suvom,ali svako radi kako misli da je pametno za njega:bravo:i ja planiram da uzmem zmajevku za stajnjak a i ujedno za silazu:osmeh:

Slazem se ali za suvu godinu,e kad je kisna godina,pa jos ako nisu balonke gume nego ove uzane pa jos prosece njivu ne znam sta bi bilo,opet kad je jedna osovina ona optereti traktor ja sam i po snegu i po blatu vukao sa rakovicom ali mi je najlepse po suvom,ali svako radi kako misli da je pametno za njega:bravo:i ja planiram da uzmem zmajevku za stajnjak a i ujedno za silazu:osmeh:

naravno. ali mislim da ni ne vredi vuci djubre (kao nista drugo) kad je zemlja (oranica) vlazna. moze se kaciti prikolica za razb. stjnj. od 3 tona na traktor od 100 konja, pa raditi, ali ne vredi gaziti njivu - i postignuti takav tvrd sloj i takve "brazde" od tockova, da neverovatno.

znaci moj savet za traktore od 60 ks. pa navise je obicno zmaj rasturivac za stanjaka (a i u tu kategoriju pada i IMT 558, sa popr. 60 ks). i ja sam vukao sa traktorom od 45 ks. jeste da nije ni bio natovare ko zna kako - a mislim da ni ne treba, ako nije bas sve u super stanju. (to inace nije moja prikolica bila, vec mi je covek bio duzan, pa je dao prikolicu da koristim, pa i zato nije a takvom stanju, kao napr. traktor :) ).

Imam jedno pitanje.
Moj prijatelj želi da kupi polovnu prikolicu za rasturanje stajnjaka. E sad, vukao bi je sa 533-539, uglavnom se radi o manjim parcelama cc 0,1-0,5 ha. Na oglasima smo gledali ali vidim da ima baš dosta onih oblih prikolica koje đubre bacaju sa strane, da li neko možda ima ovakvu prikolcu i da li bi mogao da kaže nešto više o njoj?

Dosad nisam ni obraco paznju no sad kad sam video na snimku kako sip.prikolica izbaciva krupne komade djubreta moja velgerica neizbaci veci komad od kokosijeg jajeta a isto su vertikalni rotori, isti ko na strani 11 post 204 mozda zato sto spirala nije nigde isprekidana ko na sipovoj.Trebalo bi obratiti paznju kad se kupuje prikolica i na te detalje.Ja na jesen pobacam po detelini a na prolece normalno je kosim i i baliram nevidi se nigde djubre,Sad ce neko reci zavisi od djubreta,al od ovcije torine pa do pa do onog pekmezastog sve isto sitno razbaca.Ne falim je samo ukazujem na neke detalje buducim vlasnicima prikolica.

To sam i ja primetio. Prikolice sa horizontalnim izbacivanjem, bukvalno komadine izbacuju. Iza vertikalne (4 valjka) tehnostoj jako lepo bude, kao tepih. Inace po dzombi hvatam 4 reda kukuruza (svaku drugu medjurednu prazninu gazi tocak). Moze i jaci gas da sire baca sa zahvatom 5 redova, ali mislim da ne bude tako ravnomerno razbacano.

Imam ja prikolicu sa jednom horizontalnom spiralom i bukvalno napravi tepih ne ispadne ni jedan komadic,sve zavisi od konstruktorskog resenja

Nazad
Vrh