Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

ja sam na moju namontirao lancanike od zmajevke to mi je bilo najbolje resenje jer nikad neznas sta se moze desiti sa lancem. 12 e lancanik na vasaru

UPOMOĆ !!!
Molim da mi neko slika mehanizam sa prikolice za rasturanje stajnjaka tehnostroj 4t !! Ima 4 Verikalna rasturača.
Ja sam je kupio prošle godine, ali nisam radio sa njom.- izneo svega par prikolica. Pozajmio sam prijatelju, nešto se polomilo ili ispalo i sada ne pomera lance. Ne mogu da namestim kada ni ne znam kako treba da izlgeda.
Hvala unapred.

mali savet.pre upotrbe prikolice obavezno je dobro nakvasite posebno vucne lance i.patos ako je drverni patos njega dobro nakvasiti.ja pre utovara svake prikolice razbacam malo slame po dnu ,prosle godine sam izvuko preko 150 prikolica inijednom nisam spanovo lance .aranije dok to nisam radio izvucem 30 tak ispanuj imam velgerovu od 4 tone sa vertikalnim razbacivacima al je tovarim bas fest posto su mi njive daleko ,pa probajte nista nekosta

pa kad kaze nesto a to nesto je velik pojam .amoze da bude isamo onaj mali klun sto gura zubcanik tako da je mozda i sitan kvar

Bas tako-dok ne rasklopi ne zna. Kod mene se desavalo na prikolici da se olizu kljunovi pa da preskace. Za prvu pomoc sam prebacio kljunove koji su sluzili za rikverc (da ne dodje do zabune nemacka prikolica 2 osovine horizontalni rotori) ali toliko je radila da je i te kljunove potrosila. Moram to srediti pre nego sto budem vukao stajnjak.

Управо то Стево, изледа да је кљун који гура ланац поломљен и да је отпао, тако да сада немам појма тачно како би требало шта да стоји. Ако имаш сличну приколицу (дакле са вертикалним растурачима нпр "Мајевица") молим те, само ми реци да ли треба да постоје 2 та "кљуна" ?? - оба на погонском зупчанику за померање ланца. На приколици се сада налази ЈЕДАН, тако да мислим да је то разлог неисправности. Заправо чини ми се да би један требао да помера зупчаник, а други да служи као "осигурач", да не да да се зупчаник враћа.
Иначе и ја сам најпре на патос прво бацао оно врло сламовито, свеже ђубре, па тек онда оно старо и изгорело - да би лакше клизало.

da mora da ima dva kluna obavezno oni su potpuno isti ako nema dva kluna ond ce ti samo proklizavati meni je bila oslabila opruga na jednom pa nije xtela da radi to je sitna stvar al je bitna

Е, онда смо лоцирали квар. Морам код стругара да ми направи други кљун. Хвала ти велико.
Само још једно питање, око смера постављања тог кљуна - да ли он треба да гура или да повлачи зупчаник ? (надам се да разумеш шта сам хтео да питам)

samo to moras uzeti orginal klun ja mislim da strugar to nemoze da ti napravi 99posto ovaj drugi klun samo ridrzava

Poslednja izmena:
Nisam jos nigde video te kljunove tj. iskreno nisam ni trazio. Kod mene Ima ukupno 4-1 za napred i njegova kontra i jedan za rikverc i njegova kontra i to se sve klize na nekom klizacu koji je oblika polumeseca.

ako je tehnostroj u pitanju ja sam popravljam mehanizaciju inace sve sto mogu,a za pokretanje lanaca mehanizam je preko zupcanika veliki pogonski prenosu na manji koji je povezan sa lancanikom na istoj osovini iznad njega je jos jedan zupcanik sa kosim zubima na kojima se nalaze skakvci za oba smera

pročitao sam,zar nije moglo malo prostije kao na fejsu i drugim linkovima :haha:??

Nazad
Vrh