Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

moja prikolica (prije obnove)

b1ce4bad.jpg

i nakon obnove

c1b03a1d.jpg

0da336db.jpg

burazova

ff39260a.jpg

a6ab150c.jpg

mbranko, na svim slikama ti zaglavljen traktor.Ti to korisris priliku da ga slikas kad se zaglavi ili ga zaglavis da iskoristis vreme za slikanje ?

Prikolica ti je na drugoj slici kao nova .Dobro si je sredio.

to mi je prilika da poslikam a i skoro svaki puta kad se vozi gnoj barem jednom zapadnem jer je takvo tlo kod mene.

evo kako je detaljnije prije obnove i nakon

a45939ad.jpg

a6562ba9.jpg

946aa253.jpg

44c03d17.jpg

3d7318eb.jpg

c2684f31.jpg

ovo je slika lanca sve ove cjevi i bolcne sam sam radio i zamijenio (ukupno 274 komada) jer da sam kupio novi lanac izasao bi me cca 500€ a ovako ni 100€

7e0cd65a.jpg

A,sta mislite,ima li sanse da se na prikolici kao ovoj sto ima "mbranko", prepravi umesto horizontalnih da budu vertikalne spirale?...To mi nekako mnogo bolja kombinacija,a prikolica velika,taman.

Ja znam za cetiri ovakve prikolice u mojoj okolici ( Unsin Rekord ) i jedino moja ima horizontalne spirale, ali je jedan bio kod mene da si uzme mjeru jer mu stalno puca osovina koja pogoni one cetiri getribe pa je misli preraditi na horizontalnu. bez obzira na polozaj spirala prikolice su identicne samo je taj zadni dio sa spiralama drukciji ali se bez ikakvih problema moze staviti bilo koji gore bez ikakvih prepravki (ako je taj dio od iste prikolice naravno) jedino je pogonski lanac na vertikalnim spiralama nesto kraci. Sto se mene tice ja sam zadovoljan i s ovakvim jer svi imaju probleme bilo s osovinama bilo s getribama (reduktorima) . prednosti vertikalnih spirala su sire bacanje dok ova baca uze ali preciznije. a glavna mana vertikalnih je sto imaju dodatno jos ta cetiri reduktora i dugacku pogonsku osovinu a samim time i vise elemenata podloznih kvaru, kad bi to sve bilo novo onda bi to bilo ok ali na ovako starim prikolicama bolje je sto jednostavnije.

Najvažnije je obratiti pažnju gde se uzubljuje i šteluje brzina razbacivanja-ja sam je stavio na 2-i podeok i zasad nemam nikakvih problema ali moja ima i 3 lanca pa se lakše pokrene

Ovaj broj je iz sela Grcac kod Palanke i imaju i oni lance, a u samom gradu je lik koji drzi specijalizovanu prodaju lanaca svih vrsta i pratecih delova. Ne znam gde sam stavio broj ali ako treba 'naci cu ga'.

nadji treba i meni
Ne mogu da nadjem gde sam stavio vizitku. Ljudi su svake subote na buvljaku i svakog 15. Naredna 2-3 dana necu ici do Palanke ali ako ti je hitno reci pa cemo nesto napraviti! Kvalitet mu je dobar uzimo ja neke lance za berac i ima mnogo veci izbor i ponudu nego onaj ciji broj imas iz Grcca. Posalji mi poruku na mob. ako je hitno.

Hvala na pomoći. Meni je trebala bar neka informacija da pođem u potragu.

Filip Klajić pravi sve vrste lanaca samo ne pravi obične (alke), tj one koji su potrebni za Kruger iz sedamdesetih.

"cukaneca" ako može informacija na kom buvljaku.

U pitanju je Smed. Palanka gde je svake subote buvljak a 15 u mesecu vasar. Inace, ljudi imaju regularno lokal u kome drze i prodaju robu. Ovih dana su neradni dani a ja u utorak idem na teren u Prokuplje i Kursumliju pa kad se vratim uzecu im broj telefona i okaciti ga.

Filip Kljajic je kolik oznam odavno zatvoren a radnici protestvuju jer im novi gazda ne daje plate a koliko sam cuo skoro da su na hale srusene.

Nazad
Vrh