Prihranjivanje pšenice

Ove godine je bilo snega i kise, nema potrebe za valjanjem, ali no
valjao sam ujesen verovatno ako dobro prosuši zemlja opet ću kada se otopio sneg par jutara je bilo -9. sada sam bacao vešrak traktor dosta tone jeste vlažno ali mislim da je i mraz podigao zemlju. radit ću u zavisnosti od vremena

Sad i ja gledam. Urea stiže u utorak. A oni smanjili padavine na minimum. Biće sve spremno i zakačeno pa čekamo momenat...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Urea razbacana oko 20og pokazuje prve znake aktivacije. Bilo je sasvim dovoljno vlage da se ona spusti u zonu korena, a trenutni uslovi joj idu na ruku. Do druge prihrane urea nece dozvoliti da psenice ni jednog momenta budu gladna i proces bokorenja moze nesmetano da se odvija.
Prognoze ne predvidjaju bilo kakav ozbiljniji povratak zime i slicni vremenski uslovi ce se nastavii do daljnjeg.

I ja nisam planirao da bacim AN pre polovine marta ali navodno mi žito žuti zbog manjaka azota. Doduše tako mi rekoše, moram sutra da odem da vidim. Ne znam šta mi je činiti?

Ako je tolika dilema kada primeniti, da li primeniti, koliko djubriva... Bar nije nepoznanica. Uradi se N-min, daju preporuku i završena priča. Bar to ne košta ne znam koliko. Ako ništa, uradite jedan jedini uzorak, i dobijene rezultate primenite na sve parcele. Ionako velika većina verovatno na svim parcelama koristi istu količinu prihrane.

Urea razbacana oko 20og pokazuje prve znake aktivacije. Bilo je sasvim dovoljno vlage da se ona spusti u zonu korena, a trenutni uslovi joj idu na ruku. Do druge prihrane urea nece dozvoliti da psenice ni jednog momenta budu gladna i proces bokorenja moze nesmetano da se odvija.
Prognoze ne predvidjaju bilo kakav ozbiljniji povratak zime i slicni vremenski uslovi ce se nastavii do daljnjeg.
Čisto sumnjam da se aktivirala (transformisala) ali no.

Nazad
Vrh