Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ajmo malo nauke al i prakse ....sta se tu desilo?
Sve parcele okolo pokrivene snegom samo ova sa psenicom nije i ovakva situacija je cca 2-3 nedelje tako da sumnjam da joj je prijalo onih -20 od pre neki dan.
................Ako se ne raspolaže sa UREOM nego sa AN-om, doze po jedinici površine se mogu povećati, ali je AN manje praktičan, jer se njegov amonijačni deo jednim delom gubi volatizacijom, a drugi -nitratni se sporije ugrađuje u organske spojeve biljaka................deo teksta koji je objavio inzenjer iz PSS VrbasZnam ali zato i pitamza kan.Dal moze ili ne moze,dal je neko koristio kan u prskalicu razmucen ili ne?Ako jeste koji odnos a ako nije koji odnos ide za ureu?
Kad punis cisterne kuci sipas i ureu to uradis 2 dana ranije nego sto prskas i bude spremno to jest otopi se samoTo moze preko sita nekako kuci gde imam pritisak iz vodovoda pa mlaz vode i topi nekako,ali opet ne mogu vise od 20-ak kg da istopim na prskalicu od 400 litara ,jer se ista napuni vodom relativno brzo.A vecinu prskalica na njivi punim iz cisterne,tad nema sanse da topim ureu jer za 2 minuta je prskalica puna,jednostavno ne ide,probao sam i sav sam se ispolivao vodom .