Mozda stignem u subotu da uslikam i posaljem.pozz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mozda stignem u subotu da uslikam i posaljem.pozz
znaci za Rajka(u) nema kapa...sem original venturija. E sad sam bas na interesantne muke. Makar sam pokusala.Rekao bih da ne moze da funkcionise kod tebe , ovaj sistem ide na usis vode ,znaci pumpa vuce vodu iz bunara i vuce prihranu iz bureta ,pa tek na izlazu pumpe gura u kpk , kod tebe ne bi vuklo vec obrnuto ,guralo bi i u prihranu.
Jedino resenje je pravi venturi sistem ,ali to je sad vec pitanje da li ima dovoljno pritiska u tvom sistemu da bi venturi funkcionisao ,a to vec nisam siguran ..
Jedino mi ostaje da probam da namestim ovaj venturi, i da vidim oce ili nece da funkcionise na dovod vode sa cesme. Jedan pamet mi kaze, daaa ako funkcionise na pumpu-trebalo bi da bude ok na cesmu. Jer protok vode je upitanju, e sad da li je protok usisni ili izduvni ne znam da li ima razlike . Svaki savet je dobro doso.
Interesuje me i, da li ovaj jednostvan venturi sistem funkcionise ako je dovod vode iz cisterne od 1000l? Da li je neko probao?
vica022,
hvala na odlicnim slikama...
Kod mene na 60 metara KPK vuče jedino ako je česma skroz otvorena.Zato sam na jedan kraj glavnoga creva stavio bure da smanjim pritisak u KPK.
Nadam se da sam jasno opisao.