Preparat Slavol u praksi

Druze prosla godina po pitanju kukuruza nikako ne moze da bude merodavna zbog ekstremne suse.
Ja sam Slavol koristio u Psenici,Jecmu,Povrcu, Vocu:Visnji,Slivi,Kruski,Jabuci itd itd imam pozitivna iskustva. Jedna mlada tresnja mi se gotovo osusila konstantnim zalivanjem slavolom sam je povratio, sad se lepo razvija kao i sve ostale.
Ne zelim nikome da pravim marketing prvi sam protiv nekog loseg preparata, Slavol nema losih osobina.
Za folijalnu prihranu je bolji od wuxsala. A i nije neko bacanje para kosta koliko dva pica u kaficu :ppozdrav:
 
E bas takva godina je merodavna. U takvim godinama se "odvaja zito od kukolja". Takva godina je test i za hibride i za preparate i za poljoprivrednika. Ako je nekome pomogao, onda nema problema. Podrzavam kupovinu domaceg. I ova godina jei sasava, pa cemo videti rezultate u berbi.
 
u sustini ima isti miris, medjutim tu su ti sojevi bakterija i gljivica koje su potrebne biljkama, u stvari njihove izlucevine pogoduju rastu biljaka kao i preradjeni minerali koje koriste za rast i razmnozavanje.
evo ti primera stajsko djubrivo i glistenjak, sve je isto samo sto je glistenjak prosao kroz glistu i nesmeta biljci i ako se direktno posadi u njega a u djubre susi se sigurno a i poznato vam je da su prinosi mnogo veci tamo gde je radjeno sa glistenjakom, ima jos mnogo stvari koje treba da se utvrde i ko zna sta cemo jos da utvrdimo.
a na mnogo primera sam utvrdio da slavol ima efekta.
 
Poslednja izmena:
Dugo nisam ništa napisao pa evo sad.

Tema je malo zamrla pa da ju ponovo pokrenemo. Otkad se bavim proizvodnjom povrća nikada još nisam dobio rasadu za samo dvadeset dana kao ove godine, A sve zahvaljujući slavolu. Rasada paprike koja je rađena sa slavolom sada je u daleko boljoj kondiciji nego ona koja je rađena na klasičan način. Paprika od prvog dana je imala lijepu tamnu boju i posle sadnje nije imala nikakve šokove. Do sada nisam imao takvu papriku sada jedino žalim što svu rasadu nisam tretirao sa slavolom. Ja koristim minimalne količine đubriva a u paprici je išao samo kan i to u najminimalnijim količinama. Juče sam papriku zadnji puta ošpricao sa slavolom i to je za ovu godinu gotovo iz razloga što traktor ne može više u redove pošto su se sastavili. Rasada od dvadeset dana je salata koja je trebala da dođe za tridesetpet dana ali je došla puno ranije i sad ide u zemlju.

Vidim da ima dosta onih koji ne vjeruju u slavol to je i razumljivo samo nije razumljivo zašto ne isprobaju. Jedan moj prijatelj je ove godine isprobao slavol u paradajzu i sad kaže da mu je paradajz u prosjeku između 400-550 gram i prezadovoljan je.

Onaj tko je izumio slavol treba da dobije nagradu a onaj koji ne vjeruje u učinkovitost treba samo da ga isproba. Nevjerovatno je gdje se sve slavol upotrebljava kod nas, a sada ga ima svuda za nabaviti jedino što se sad već pojavljuje nestašica zbog veoma široke upotrebe i nitko nema nikakvu ružnu riječ za isti osim što se još uvijek neznaju sve mogućnosti koje pruža.Prije mjesec dana sam razgovarao sa čovjekom koji ga upotrebljava u duhanu i jedina primjedba je bila što nezna točno vreme primjene pa mu je dhan prošle godine ostao malo zelen, ove godine je špricao dosta ranije i sve je u redu.

Slavol ima svoje mjesto i to visoko na ljestvici i svima bi preporučio da ga barem probaju i da ne odustanu odmah oko preko noći ne pokaže rezultate.
 
Ostalo mi 5-kanti slavola,koje nisam potrosio.....Pisao sam na e-mail proizvodjaca(postavio pitanje)kako da sacuvam Slavol u kantama za sledecu godinu.Dali moze da izdrzi da mikroorganizmi(bakterije) ?Ne izumru.NIKADA NISAM DOBIO ODGOVOR.
 
Pise :rok trajanja tri godine,cuvati na tamnom i hladnom mestu.....Datum pakovanja bi trebao biti na poklopcu,neuocljivo.
 
Ako je okrugla flaša onda je prošlpgodišnji ili s početka ove godine a ako je ona spljoštena onda je starije
 
Mislim da je u suštini problem nerazumevanja same prirode i namene kod korišćenja "Slavola" i drugih mikrobioloških preparata. Možda je greška i od strane ljudi koji te preparate prodaju. Ti preparati najbolje deluju samo ako ima dovoljno hrane za mikroorganizme koji se u tim preparatima nalaze. Ta hrana je pre svega organska materija u tlu. Ako te organske materije ima nedovoljno u tlu onda "Slavol" nema skoro nikakvo delovanje. Ako organske materije ima dovoljno onda će i Slavol biti veoma dobar.
Međutim ako je tlo bogato organskim materijama u njemu će i bez Slavola biti dovoljno korisnih mikrobioloških organizama pa će i prinos biti odličan! WebRep


currentVote


noRating
noWeight
 
To je otprilike ista priča kao i sa nitraginom.
Nisam primetio ama baš nikakvu razliku u prinosu na soji sejanoj sa i bez tretmana sa nitraginom.
 
Kako je lepo rekao jedan magistar, kaze to je kao da se za dorucak namazete slaninom po stomaku.

Mozda nisam bio najjasniji - ti mikroorganizmi, tj. njihovo prisustvo jeste indikator kvaliteta zemlje, zdravih procesa u zemljistu. Kod komercijalne poljoprivrede, oni su zbog brojnih hemikalija pobijeni (kao kad covek pije antibiotike pa oni pobiju sve dragocene bakterije u nasem zelucu) pa iako ima hranljivih materija nema ko da ih jede i pravi humus. U tom slucaju takvi preparati oslobadjaju hranljive materije za biljke - ali ako tih materija nema dovoljno u zemljistu onda Slavol i drugi ne moze cuda da pravi.
 
Nazad
Vrh