Predstavljam se i vam želim da ste živi i zdravi

decibel

Novajlija
Učlanjen(a)
14 Jul 2026
Poruka
2
Pozdrav svima na forumu,

Ja sam Stefan i želeo bih kratko da se predstavim ispred tima Decibel, kao firma za zvučnu izolaciju i akustička rešenja.

Na prvi pogled možda deluje neobično kakve veze ima zvučna izolacija sa poljoprivredom, ali se u praksi često susrećemo sa problemima buke u ovoj oblasti – od izolacije agregata, sušara i prerađivačkih pogona, pa sve do smanjenja buke u radionicama i prostorijama gde velika buka pravi problem.

Tu smo da se predstavimo, razmenimo iskustva i pomognemo savetom ako neko od članova ima problem sa bukom na imanju ili u proizvodnji.

Svako dobro i uspešan rad svima!

Pozdrav Stefane i dobro došao na poljoinfo forum.

Uopšte nije neobično. Evo ja npr imam oštećen sluh baš zbog buke iz radionice i traktora i trebaće mi savet za izolaciju kabine novog traktora (minimalno je izolovan pa bih ja to malo popravio).

Pozdrav Siniša, pošto imaš dve stvari koje stvaraju buku - motor i vibracije lima, zvučnoj izolaciji bi trebalo da pristupiš sa dve strane. Možeš da staviš tešku izolacionu membranu na lim kabine kako bi apsorbovala vibracije. Drugo, možeš da staviš zvučno-apsorbujuću penu zalepljenu na unutrašnji deo haube motora. Ne zaboravi da zaptiješ sve male otvore oko pedala i menjača. Ako ti je potrebna dodatna pomoć oko toga čime tačno da se uradi izolacija, rado ću pomoći.

Nazad
Vrh