Predsetvena priprema zemlje

Vala bas. Fool for your loving mi je favorit.
A ucinak dal je realan ili nerealan, taj je. Da je sira drljaca jos veci bi bio... ucinak.

Radili smo analize zemljista i svuda treba mnogo krecnjaka. Imamo kisele zemlje. E sad povoljno imamo nekih desetak kilometara u dzakovima po 5100tona. Problem je sto je on praskast i sa malim rasipacem kada se trucka preko oranja sabije i tesko izlazi... Ima li neka alternativa u granulama a da opet nije preskupa. Po preporuci treba da se baca od 3-5t krenjaka po 1ha?

Samo ti uzmi taj sitni ako je povoljan. I to je mnogo ,kamoli da placas neke cifre...

Nekako ces razbaciti. Ako treba stajes svako malo i procackas . Najbolje da bacas kad pada kisa . Nevalja ni kad je vjetar ni kad ga nema .Inace sto sitnija cestica bolje efikasnost.

Ja sam uzimao u Galovicu ako na njih mislis, bacao sam malim rasipacem, samo bi bitno da poravnjas oranje jednim prohodom, ne punis ga do kraja i ide nekako.

A jedan komsija je ovo dobio, radio analize preko Savetodavne sluzbe i dobio je od opstine ovo ide ga 1t/ha, ne znam mu cenu.
e991f735641e6da90f49c1754bc1d9ef.jpg

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

Pre 10 godina smo razbacivali praškasti sa rasipačem vicon sa lulom išlo je bez problema.

U sustini moze da se razbaci ovim malim rasipacem ali ide sporo.
Ja sam bacao na 0.7ha za malinu, fergusonom treca spora da bi mogao da izbaci tu kolicinu da ne bi isao nekolilo puta.

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh