Prednji utovarivač i zadnji utovarivač (kašika)

• Začetnik teme misasumadianc
  • Datum pokretanja
Taj razvodnik jel ima protok za tu pumpu koju sad koristis ?.Povratna creva,filter hidraulike,sve to mora biti srazmerno toj pumpi.
Razvodnik je 40l, pumpa ima vicu litrazu ali pri vecim obrtajima ali meni se ovo desava i na leru tad je manja litraza pumpe, povratno crevo je ⅜ ali sam ga ja skinuo i stavio niplu od vode na obije strane ½ jer je sam navoj na razvodniku ½ i uspjeo sam spustit na ler gasu, filter je kupljen kod istog covjeka gdje i pumpa i svi djelovi i prihvat na njemu je isti kao na prirubnicama pumpe.

Ja sam imao problem sa utovarivacem kad smo ga namontirali, nije hteo da spusta na komandu razvodnika.
Creva ista ostala i na istim mestima kako je bilo kod prethodnog vlasnika. (Uopste nisu odvijana pa da se moze reci da je negde neko spojeno na pogresno mesto.)
Ne znam kako je kod njega funkcionisalo ali kod mene nije moglo nikako.
Cilindri su jednosmerni ali je razvodnik dvosmerni, drugo crevo, (povratno), nije uopste postojalo za tu sekciju na razvodniku(blindirana rupa).
Na to mesto spojio crevo i sastavio ga sa povratnim vodom iz razvodnika (preko kog kruzi ulje non stop) i tako resio problem.
Kod tebe je nesto zamrseno, moze biti sto kaze Arkadije da ne odgovara razvodnik pumpi, kako rece, mora biti sve srazmerno, mozda ti je razvodnik jednosmerni, ili je negde neko crevo kontra spojeno.
Ja sumnjam da si zbog toga imao problem i sa fabrickom pumpom...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nije bilo problema sa fabrickom pumpom radili je sve bez greske samo kad je ulje gusto sporo je bilo i nisam mogao da koristim poluge bilo sta da je na njih padale su na zemlju, a razvinik je dvosmjeran i klipovi dvosmjerni, i izlaz za povrat sa razvodnika je ½ ali je tu bila redukcija na ⅜ i ja sam stavio bio na tu redukciju crevo od ¾ i opet na leru ista stvar i sumanjo sam da otezava taj redukcija, zatim sam stavio niplu od vode koja ima na obije strane ½ i spustio nije natezalo toliko, a razvodnik je 40l a tu litrazu od prilike pumpa dostize pri 1300 obrtaja motora a meni se ovo desavalo na 450 obrtaja motora tako da je litraza pumpe bila dosta ispod protoka samog razvodnika. Rekli su mi da ugradim nepovratni ventil na vodu između pumpe i samog razvodnika, jer kazu kad krenem spustiti ulje se krene vracati prema pumpi i tu pravi blokadu, e sad po meni treba razvodnik da ima nepovratni ventil?

Uočio sam da razvodnik pusta ulje nazad prema pumpi, podigao sam utovarivac i ugasio traktor i kardansko vratilo, zatim sam odvio crevo koje ide od pumpe do razvodnika. Odvio sam ga sa razvodnika utovarivac je bio u vazduh i ulje je po malo curelo iz razvodnika, kad sam gurnuo rucicu da spustim utovarivac malo se pojacala kolicina ulja koja istice iz rezervoara dok se utovarivac spustao. Po meni to ne bi trebalo da se desava i postoji li mogucnost da kad krenem spustiti u redu ulje krene nazad prema pumpi i stvori se kontra sila? Povratno crevo je ½ i uspijem da spustim utovarivac kad vrlo malo gurnem rucicu ali cim krenem malo brze odmah se osjeti otpor.

Onda ti razvodnik nije dobar.Razvodnik 3 polozaja ima-Napred,sredinu i nazad. Kada guras napred (u mom slucaju na rakovici) utovarivac krece da se spust ulje iz dok dela klipa odlazi u rezervoar a pumpa gura novu kolicinu ulja u drugi deo klipa (isto su dvosmerni klipovi). Kada spustas utovarivac nikako ne bi smelo da vraca ulje nazad. Sad nesto razmisljam da nisi okrenuo razvodnik naopako ? Na dovod da si stavio izlaz a na izlaz dovod ?

Onda ti razvodnik nije dobar.Razvodnik 3 polozaja ima-Napred,sredinu i nazad. Kada guras napred (u mom slucaju na rakovici) utovarivac krece da se spust ulje iz dok dela klipa odlazi u rezervoar a pumpa gura novu kolicinu ulja u drugi deo klipa (isto su dvosmerni klipovi). Kada spustas utovarivac nikako ne bi smelo da vraca ulje nazad. Sad nesto razmisljam da nisi okrenuo razvodnik naopako ? Na dovod da si stavio izlaz a na izlaz dovod ?
Nisam jer to je fabricki razvodnik koji je dosao sa utovarivacem i majstori su ga monirali i radio je bez problema vec malo vise od godinu dana na traktorskoj pumpi, i na ovoj pumpi je radilo dok je bio usis pumpe ½ i povrat ⅜, neki su mi rekli da stavim nepovratni ventil izmedju pumpe i razvodnika🤷‍♂️

Proveri,mozda su ga majstori fabricki okrenuli naopako pa je na slaboj traktorskoj pumpi radio.A i na toj novoj dok je bio manji pritisak odnosno dok nije imala dovoljno ulja da gura. Ili je razvodnik crkao u medjuvremenu.Kada se rucica pomeri kontra nikako ne bi smeo vracati ulje na dovod.

Proveri,mozda su ga majstori fabricki okrenuli naopako pa je na slaboj traktorskoj pumpi radio.A i na toj novoj dok je bio manji pritisak odnosno dok nije imala dovoljno ulja da gura. Ili je razvodnik crkao u medjuvremenu.Kada se rucica pomeri kontra nikako ne bi smeo vracati ulje na dovod.
Gledao sam nije T je povrat a P dovod ulja tako i jesu creva.

E pa ne znam onda sta da ti kazem :)
Probaj opet vrati na traktorsku pumpu vidi da li radi kako treba.Da se nije razvodnik sjebao sad kad si to prckao sa vecim manjim pritiskom itd.

E pa ne znam onda sta da ti kazem :)
Probaj opet vrati na traktorsku pumpu vidi da li radi kako treba.Da se nije razvodnik sjebao sad kad si to prckao sa vecim manjim pritiskom itd.
To se desava i na ler obrtajima motora tad nije velika litraza pumpe manje od 15l a razvodnik je 40l tako da ne bi trebalo da ima neko opterecenje zbog toga, ne znam da pokusam staviti nepovratni ventil da se ne moze ulje vracati nazad mozda ce se rjesiti trzanje i prekomjernog pritiska na pumpu i multiplikator?

Da li su i cilindri za podizanje i spustanje dvosmerni? Ne samo taj cilindar za ugao kasike/vile/krokodilke? (Mada ni to ne menja sustinu stvari… ostaje razvodik…).

Da li su i cilindri za podizanje i spustanje dvosmerni? Ne samo taj cilindar za ugao kasike/vile/krokodilke? (Mada ni to ne menja sustinu stvari… ostaje razvodik…).
Da dvosmerni su cilindri, ali kad sam ostavio utovarivac u zraku i ugasio pumpu i traktor zatim skinuo crevo koje daje ulje razvodniku tu je curelo ulje tacnije nazad prema pumpi i povukao sam rucicu da spustim utovarivac malo se kolicina povecala.

Kad pumpa radi, daje veći pritisak nego što može stvoriti klip sa utovarivača. Da je drugačije nebi ga ni podigao. Znači da ne postoji mogućnost da ulje koje se vraća iz klipa stvori udar na pumpu čak i da ga razvodnik propusti.
Nepovratni ventil nije potreban.
Po meni to nema veze sa prečnikom cijevi, govorim o izlazu iz pumpe. Postoje prigušnice gdje je rupa 1mm pa ne dolazi do udara na pumpu kad se ulje pusti kroz tako malu rupu.
Osim toga mora reagovati sigurnosni ventil .
Problem je razvodnik ili cijev na njemu nije na odgovarajućem mjestu.

Kad pumpa radi, daje veći pritisak nego što može stvoriti klip sa utovarivača. Da je drugačije nebi ga ni podigao. Znači da ne postoji mogućnost da ulje koje se vraća iz klipa stvori udar na pumpu čak i da ga razvodnik propusti.
Nepovratni ventil nije potreban.
Po meni to nema veze sa prečnikom cijevi, govorim o izlazu iz pumpe. Postoje prigušnice gdje je rupa 1mm pa ne dolazi do udara na pumpu kad se ulje pusti kroz tako malu rupu.
Osim toga mora reagovati sigurnosni ventil .
Problem je razvodnik ili cijev na njemu nije na odgovarajućem mjestu.
Evo sad sam od traktora, po meni sam rijesio, na razvodniku ima 2 izlaza za povrat ulja, jedan gdje je vec crijevo ½, a drugi sa strane isto prihvat ½ i ja sam stavio jos jedno crevo ⅜ na taj drugi izlaz i probao radi super i spusta i dize otpor je vrlo mali jednak kao prema gore tako i prema dole, sad vjerovnatno bi bilo bolje da uradim da budu oba creva ½ i nece tad biti bas nikakvog problema, ja bih stavio jedno crevo ali vece, ali je problem sto je sam izlaz iz razvodnika ½. Samo je problem sto ce jedno povratno crevo ici bez filtera. U svakom slucaju mnogo hvala.

Ako neko zna, prednji utovarivac, da li je isti za belorusa 820 i 892?
Da li podlezu subvencijama pokraiinskim ili republickim?

Nazad
Vrh