Pranje i dezinfekcija objekta

SAMA

Moderator
Učlanjen(a)
13 Feb 2011
Poruka
8.386
Lokacija
Stara Pazova
Isprskati masnom sodom.Mada ona nagriza cink,ali nagriza ga i amonijak od samih pilica,sto skracuje vek kavezu.
 

von

Novajlija
Učlanjen(a)
13 Jan 2014
Poruka
16
Lokacija
Pančevo i okolina
Kad sam se raspitivao u polj. apoteci za dezinfekciono sredstvo za tretiranje inkubatora, preporučili su mi "Oksicid S" slovenačke firme "Krka". Po rečima prodavca, ovo sredstvo može da se koristi i za dezinfekciju objekata, opreme, čak i za dezinfekciju pijaće vode i vazduha u objektima. Trebalo bi da znači, da je potpuno bezopasan prilikom primene. Da li je neko koristio ovo sredstvo, i kakva su iskustva?
 

valjevac

Zaslužan član
Učlanjen(a)
5 Nov 2009
Poruka
1.533
Lokacija
Valjevo
Ja to sve radim sa "Galiseptom".Objekat: zidovi, podovi, prostirka oprema - sve.
 

MilanM

Član
Učlanjen(a)
25 Dec 2010
Poruka
1.015
Lokacija
Gadzin Han, Serbia
Jutros zapoceo borbu protiv pipe/tekuti. Kokosinjas gde koke noce je od cigle ali koke leze na konstrukciji od letvica koje se naslanjaju na 4 stubica, kada sam izneo tu konstrukciju imao sam sta da vidim stetocine mile na sve strane, na stubicima prava najezda.
Uzeo zivu sodu 1l vode 50gr sode celu tu konstrukciju okupam(pre toga sam oprao konstrukciju vodom), osusi se efekat nikakav po cetki se setaju po kstrukciji takodje, uzmem neocidol 600 rastvorim 10ml u 7l vode, isprskam vinogradarskom prskalicom, posle 10 minuta i dalje autoput od stetocina, ponovim postupak opet nista. Uzmem ugasim krec i sve okupam konstrukciju i tek sada kada se osusio krec vidim tek po neku koja se seta. U medjuvremenu sam isprskao kokosinjac neocidolom (ocistio ga pre toga), zatvorio ga i veceras cu ga isprskati opet, sutra ide krecenje a koke ce da prespavaju u prostoriji gde snose pa cu sutra da u toj prostoriji odradim prskanje ektanonom, zamenu slame i krecenje.
Jel ima neko jos neki savet
 

telnett

Član
Učlanjen(a)
11 Jun 2009
Poruka
1.795
Lokacija
Conoplja
Za produzenje delovanja napravi mix od sode+krec+pesak+cement i sa tim predji sve unutar objekta i precke . Nakon toga stavi u jednu posudu pepela . Kokosi ce da se uprasivaju sa pepelom a to smeta tekutima . Za neko sredstvo sa 100% ucinkom nisam cuo .
 
Vrh