dušan72
Član
Neka su ti korisni.Dobru cenu dobio za njihVeceras jedna joksirka 19 komada zivih.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neka su ti korisni.Dobru cenu dobio za njihVeceras jedna joksirka 19 komada zivih.
Ova je dobra i jaka,prosli put odranila 16 kom sa oko 6 nedelja bili oko 12-13kg svi podjednaki kupio ih mali Stefan clan foruma.Svaka cast!.Ja taj prizor u mom oboru jos nisam video. Maximum mislim da je bilo 17 zivih. Meni pre 5 dana jorksir-pietren oprasila 15, a 13 dobro cuva zasad.
Druze to je pobacaj, daj joj oxitocina da izbaci to iz sebe. Sutra kad zavrsi presenje kupi lotagen i ispiraj je dva tri dana. Bice sve ok. Vidi daj joj antibiotika posle prasenja. Ja bi tako uradioJel imao neko slucaj da krmaca pocne prasenje u 3 mesecu,ili je to pobacaj izbacila dva mrtva praseta a nema ni mleka termin joj je 4.aprila?Dali da joj dam oxitocin?
Neznas sta joj je bilo? Kazu pobacaj je uglavnom zbog hrane kod mene je jedino moguce da je pojela pacova otrovanog.Meni danas jedna uginula 8 dana do prasenja puna ko sibica. sta da radim doce druga na njeno mesto...
Nemora da znaci moze biti dosta drugi uzroka. Kako se zavrsilo jel krmaca uredu?Neznas sta joj je bilo? Kazu pobacaj je uglavnom zbog hrane kod mene je jedino moguce da je pojela pacova otrovanog.
Neznam jos lezi jutros je jela dobila sinoc 4kub oxitocina.jutros 3kubika oxitocina 30 kub.penstrepa i tri oblete za ciscenje.Nemora da znaci moze biti dosta drugi uzroka. Kako se zavrsilo jel krmaca uredu?
Da nije vise nego mnogo penstrepa .. sta ti pise u u upustvu 1ml na koliko mase i ne preteju sa oxitocinomNeznam jos lezi jutros je jela dobila sinoc 4kub oxitocina.jutros 3kubika oxitocina 30 kub.penstrepa i tri oblete za ciscenje.
Zavisi o kome se pen strepu radi ali ja sa kojima sam se dosad susretao uvijek je bio 1ml na 10kg,(Penstrep 400la) i uvijek treba da se ispostuje doza po kilazi a ne da se aplikuje kao manja doza kako rece gruja za preventivu. Sa takvim nacinom ne cemo se rijesiti baktrija u potpunoj mjeri, samo mozemo stvoriti rezistentnost.Pen-strep se koristi u dozi od 1 ml na 25 kg,tako da je to prevelika doza,Oxitocin je sasvim dovoljno 1 ml po nazimici,2 ml po krmaci,ne daje se vise od 3 ml.
Kod takvih stanja,kao sto je pobacaj,slabost,lezanje,dobro bi bilo dati malo Catosal/a,Multivitamin.Takodje,obavezno izmeriti temperaturu,ako je povisena,dati i Dexamethazon.