boxkole
Član
Nezaboravite da i PRRS prave reproduktivne probleme.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Onda jeste gusenje, a vakcinacija je najbolja preventiva, odma odklanjas neku sumlju. pozzzNije parvoviroza,sve krmace su mi vakcinisane,bas porcilisovom vakcinom,pre da je doslo do gusenja,stavljao sam ruku i izvukao 5 prasadi za redom,2 mrtva,3 ziva,kako stavim ruku ono prase.
Parvoviroza se najpre i prenese nerastom,moj nerast je vakcinisan,nerastovi cije seme uzimam su takodje vakcinisani,tako da parvoviroza sigurno nije a sto se tice vestackog ili prirodne oplodnje uvek je sigurnije vestacko,nerast po selu pokupi sve zaraze pa na kraju ga pustis na svoju krmacu i eto ti belaja.Pitanje za sve koji su imali problema u prethodnim postovima. Da li su krmace vestacki ili prirodnim putem osemenjeni i da li sumnjate da je problem sa te strane?
Znaci djjova kako sam razumeo, 2-3 ml. posle prvog praseta, pa nakon 2-3 sata jos toliko = 5-6 ml(kako i kuka rece)), pa nakon 4 sata ponoviti sve (ako nije zavrseno prasenje) = 10-12 ml ukupno. Da nije mnogo? , sigurno je pisano o tome, ali da utvrdimo. Inace ne brinem za prasice, posto koliko puta je trajalo prasenje i po 12 sati bez oxitocina i sve je bilo u redu. Ali, definitivno sam za to da se pomogne krmaci i da bude sto krace prasenje. Ovo moje iskustvo je pokazalo da je bilo dovoljno 2 ml. jer se oprasila za 3 h i kako kaze keva nije bilo pauza, otprilike na svakih 10-ak min.-prase.