Pozdrav svima

Župa

Novajlija
Učlanjen(a)
25 Dec 2024
Poruka
2
Zdravo svima, nov sam na forumu, ne zamerite ako nešto ne radim kako treba ili pitam gluposti... Značila bi mi pomoć oko izbora motokultivatora za obradu mladog voćnjaka. Površina je oko 30 ari( voćnjak), pretežno šljive, star je tri godine. Međuredno bih kosio travu, ali bih oko voćki obrađivao frezom. Moje pitanje bi bilo šta je najbolja opcija u tu svrhu, koji motokultivator ? Gledao sam na oglasima Benassi, nov, dizel , 8 konja, motičice se montiraju umesto točkova, da li bi to bio dobar izbor za moje potrebe, obradu oko stabala i prevoz lakšeg tereta? Ima li ko iskustva sa tim brendom?

Pozdrav i dobro došao na Poljoinfo forum.

Oko motokultivatora ćeš odgovor najpre dobiti u delu foruma gde se o njima piše, pa tamo pogledaj o iskustvima kao i u delu o uređenju voćnjaka.

Što se tiče motokultivatora što ti spominješ to bi možda mogao i neki manji, ali se postavlja pitanje da li ćeš koristiti još nekih priključaka za motokultivator. Pitanje je kako ćeš ga transportovati do voćnjaka, ako ga misliš ugovarati / - / istovarati, tu bi bio opet plus za manji model.

Hvala na odgovoru. Voćnjak je u sklopu vikendice,okućnica. Nema potrebe da ga dalje transportujem, jer će biti u garaži na samom placu . Jedino bih možda prevezao/dovezao ponekad prikolicom đubrivo, travu...

Nazad
Vrh