pozdrav iz Britanske Kolumbije

Кад неко има суицидалне намере није пожељно да му повлађујеш него да га свим расположивим средствима одвратиш од наума . Не навијам за партизан чак ни за рад .. Навијам за навијаче рада :osmeh: . Да је црно црно је и биће још црње .. Истина је ружна и одвратна, једноставно да вриштиш .. али тиме није мање истина ..
Србија је колонија, проведена је потпуна деиндустријализација , тржиште је потпуно отворено за дампинг свим врстама производа ( па и пољопривредним) , од права за домордце тј. црнце је остало само право јачег. Здравствена заштита и образовање се урушавају ка 0 и чак ни оно за кеш ускоро неће постојати јер ће сви стручни да оду .. Да сви уватимо мотику ситуација не би била боља не заваравајмо се .
Познавање језика може да послужи само да би којекакви ударачи печата разумели кад им помињеш фамилију иначе не служи ничему. Белу нисам узимо у руке годинама традиционално је на бази олова :osmeh: а ова титанијум бела ми је прескупа. Пар капиталиста који брзо дођу и труде се да се још брже изгубе из поменутог града нису довољно тржиште за поменуте производе ..

П.С. јел да кренем да закуцавам ексере с подацима или је ово довољно ?

Poslednja izmena:
Hvala svima na dobrodoslici.
Izvinjavam se sto tek sad odgovaram,ovde se najzad prolepsalo vreme,pa svi k'o gusteri napolje :).
Procitala sam sve vase prouke ,znam da su svi dobronamerni.
Znam da je tesko,pratim ja sve sto se radi u Srbiji,i preko domacih ai stranih medija.
Nije lako ,ali eto imam jos 3 meseca da vidim sta i gde,ali tek kad dodjem videcu da obidjem neka imanja i sela u okolini pa cu da odlucim.
Od mog drustva u Srbiji nas 6 je van,ostali 80% ne radi ili nema nameru da radi za neke bedne pare a ostatak njih radi i to na odredjeno ,pa ukrug...

Odlicno znam kakva je situacija,moj otac koji je privatnik od kad znam za sebe zatvorio je prodavncicu posle 20 i kusur godina ,prosle nedelje jer eto ne isplati se. Veliki progutase male.
Mama ne radi jer sa zdravljem je imala problem zadnjih par godina.
Mladji brat trazi svudap osao ali ne ide.

Sto rece neko ovde imam kontakte van ovde,pa cu probati nesto kasnije sa izvozom,a ako ne ,bar ce imanje ostati mojima a ja cu ponovo put pod noge.

Mislim sa mojom strukom mogu da radim gde god,turizam je svuda trazen.

Jeste,iskreno plasim se povratka, i znam da nije dobra situacija ,ali da probam.
Mlada sam,zdrava sam,imam vremena za sve u zivotu.

Hvala svima na podrsci i na iskrenim odgovorima za sve makar bili i najgori :)

Ako ne pokusas, ceo zivot ces se posle pitati sta bi bilo, dal bi uspelo , i slicno. Ovako resis da rizikujes, pa sta bude. Bice dobro.

Nije toliko bio odjek ,ipak se Kanadjani se drze nekih svojih prioriteta,ovde uglavnom kukaju na Azijate jer su preplavili ne samo ovu provinciju nego i svuda,ali ovde najvise.
Cene nekretnina skocile,taske i porezi ubijaju,cena rada mala.
Tako da slican scenario moze i kod nas vrlo lako.
Meni uopste nije drago oko toga.
Sto Arapima dadosmo to .
Bice kao i ovde azijati pogotovo Kinezi i Indijci kroje neke stvari,njihov lobi je strasan ovde.
Najveci investitori u infrastrukturu i uopste,podigose cene.
Na primer kupiti stan u centru grada ili kucu u predgradju je strasna. Ne pada mi na pamet uzimati kredit za tako nesto.
a ovako za okolne farme ,pa radije cu se vratiti u svoju zemlju i kupiti imanje i parcele i napravi nesto na rodjenoj zemlji nego da placam basnoslovne takse i poreze tamo.
Tamo i najmanja farma kako bi ovde rekli sa kvalitetnom zemljom i okolinom nije ispod 600 000 $.

Skoro kad je bio sajam mislim poljoprivede ili turizma nemojte mi verovati,jedan od poznanika je bio tad u Nemackoj i svratio je do sajma i pricao nam ovde kako je i sta je po Evropi ,i uglavnom posto zna da sam iz Srbije... rekao da i nije imao neki izbor na nasem tom standu.
Da je bilo malo siromasno na osnovu onoga prikazanog i da nije imalo pravu prezentaciju.
A kasnije sam i citala u nekim novinama je to bila i bruka sa srpske strane.

- - - - - - - - - -

Ako ne pokusas, ceo zivot ces se posle pitati sta bi bilo, dal bi uspelo , i slicno. Ovako resis da rizikujes, pa sta bude. Bice dobro.

Hvala eto u par reci sasvim sve receno.
Dodjem,rizikujem,dam sve od sebe,ako uspem super a ako ne...boze moj bar sam probala.
To je isto bilo kad sam kretala pre par godina za ovaj kontinent.
Idem ,vidim,probam,ako uspem super a ako ne,uvek imam gde da se vratim. ali uvek cu prvo dati 250% na poslu i onome sto radim.

Prava odluka,dobro dosla kuci:ppozdrav:.Jedan moj prijatelj se vratio iz USA,kaze da mu je mnogo lepsi zivot u Srbiji iako tamo moze mnogo vise da zaradi.

jovanca ovo je tek pocetak , videcemo svi to u nastupajucem vremenu . zato sam za to da se nasi gastrabajteri prilikom vracanja u domovinu upuste u neke poslove a ne da se zemlja prodaje i izdaje strancima u ime toga kako ce svima nama da bude bolje . mislim da bi svojima napravila bolju buducnost bar za tvoju familiju ,ma neka ima bar za vas pa ce biti prava stvar . po meni je to da se pare unesu u zemlju a ne da se iznesu veoma mocna i pozitivna stvar i zato vas treba vracati da bi ste nesto pokrenuli ovde i samo napred nije nam srbija bas toliko siromasna

Dodjem,rizikujem,dam sve od sebe,ako uspem super a ako ne...boze moj bar sam probala.
To je isto bilo kad sam kretala pre par godina za ovaj kontinent.
Idem ,vidim,probam,ako uspem super a ako ne,uvek imam gde da se vratim. ali uvek cu prvo dati 250% na poslu i onome sto radim.

Аха укратко све речено "Дођеш , даш све од себе упропастиш здравље потрошиш живце и младост и онда можеш да се вратиш у инвалидску пензију" :osmeh: .. Ако вас већ немош убедити да одустанете да вас замолим да паралелно с бизнис планом за Србију направите и за неку другу колонију по избору ево нпр. Свазиленд .. чисто онако забаве ради ;) ...

jovanca ovo je tek pocetak , videcemo svi to u nastupajucem vremenu . zato sam za to da se nasi gastrabajteri prilikom vracanja u domovinu upuste u neke poslove a ne da se zemlja prodaje i izdaje strancima u ime toga kako ce svima nama da bude bolje . mislim da bi svojima napravila bolju buducnost bar za tvoju familiju ,ma neka ima bar za vas pa ce biti prava stvar . po meni je to da se pare unesu u zemlju a ne da se iznesu veoma mocna i pozitivna stvar i zato vas treba vracati da bi ste nesto pokrenuli ovde i samo napred nije nam srbija bas toliko siromasna

Znam da ne treba nigde zuriti,idem pocetnicki,korak po korak,
prvo da polako sa mojima oko ovih stvari krenemo,pa sta ce biti bice... ne treba se zaletati i sanjati neke gluposti,ipak se mora biti realan.
korak po korak,plan se ima,ali ide se sa onim sto se ima i sa mogucnostima.

Ideja,plan su vec tu,kad dodjem onda krecem u sve ovo.
Nema leba bez motike sto bi nasi rekli,ali nisam sama.

Znam a uglavnom kad kazem ovde sta planiram. Nasi me napadnu ko da sam najveci serijski ubica. Kakvo crno imanje,crna zemlja...pa jos zensko sama.
Bolje uzmi da kupis neki stan,lokal, u grada budes i slicne stvari.Krenes nesto svoje u gradu.
Pa koliko vidim i pratim smao se otvaraju kafici,restorani,veliki trzni centri...ko da se pravi novi Las Vegas :(.
Strancu kad kazem tj kolegama sta i kako planiram oni se oduseve ,jer i njima je lepo biti na cistom vazduhu i znaju da cene zemlju.

Lepo je imati stan. Imam stan u KG-u gde zive moji,deda u tom da kazem selu,i uvek mi je lepse bilo na svezem vazduhu. i ovde zivim van Vancouver-a na nekih 20min voznje,na samom sam primorju i volim svez miris. A ne zaguseno smogom i automobilima.
ali je meni lepse,da nabavim zivinu,par malo krupnije stoke...da imam svoje melko,meso,povrce,voce...plastenik...1-2 psa,macka...
Milina...

Ali najvaznije ne baviti se krupnim sanjarenjima,znaci korak po korak,sad ovo,sutra drugo,kasnije nesto trece.

Znam da sam pocetnik,ali toliko ima ovde foruma,knjiga,iskusnih ljudi,pa od svakog pomalo pa nadjes nesto sto tebi najvise odgovara.
I eto krenes od nule.

Ucis dok si ziv,a nikad nije kasno ni za sta.

Poslednja izmena:
Pozdrav Jovanca

Imam i ja sestru od strica u Kanadi i nema nameru da se vraca ovde.
Ako si zainteresovana za kupovinu kuce, okucnice javi se da nesto pronadjemo.
Mada dobro razmisli.

Ево за ове који воле шарено :osmeh:
п.с. свака сличност са стварним људима и догађајима је случајна ..

Pozdrav svima.
Ispalo je da se ne vracam u Srbiju.
Eto kad se najmanje nadate,kad se tj uopste ne nadate i vec ste poceli da kujete planove o necemu drugom. Dosla mi je sansa da se preselim u drugu provinciju,da radim jos bolji posao ,da napredujem. Tako da se selim u SK za nekih 2 nedelje jer zele da dodjem pre pocetka sezone.
A sto je jos bolje ako mogu reci iz Britanske Kolumbije se selim u jedan ruralni deo Saskatchewan-a gde cu biti u bliskom kontaktu sa poljoprivrednim imanjima i farmerima od kojih cu nauciti nadam se dosta. A posao je spojen sa ovim sto sada radim.
Idem na minimum 2 godine ,tako da ce nadam se biti dobro.

Ali ostajem ovde da vas citam i ucim i dobijam ideje. Ali bicu tu i da pitam i za savet aok treba,jer uzivam u vasim postovima.

sigurno je bolje nego u srbiji :ppozdrav:
jel koristis engleski ili francuski jezik

e da mi je tamo jednom otici da vidim ona silna jezera
moza bih i poceo da pecam

Pozdrav svima.
Ispalo je da se ne vracam u Srbiju.
Eto kad se najmanje nadate,kad se tj uopste ne nadate i vec ste poceli da kujete planove o necemu drugom. Dosla mi je sansa da se preselim u drugu provinciju,da radim jos bolji posao ,da napredujem. Tako da se selim u SK za nekih 2 nedelje jer zele da dodjem pre pocetka sezone.
A sto je jos bolje ako mogu reci iz Britanske Kolumbije se selim u jedan ruralni deo Saskatchewan-a gde cu biti u bliskom kontaktu sa poljoprivrednim imanjima i farmerima od kojih cu nauciti nadam se dosta. A posao je spojen sa ovim sto sada radim.
Idem na minimum 2 godine ,tako da ce nadam se biti dobro.

Ali ostajem ovde da vas citam i ucim i dobijam ideje. Ali bicu tu i da pitam i za savet aok treba,jer uzivam u vasim postovima.

Zelim ti sve najbolje na novom poslu, ali i ocekujemo slike da nam kacis, da vidimo kako se to radi u tom delu sveta. Iz svakog posla se da po nesto nauciti.

Nazad
Vrh