Povrtarstvo

North ARMY

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
14 Okt 2008
Poruka
30.572
Lokacija
Adasevci-Zapadni Srem
Povrtarstvo je predmet koji se na smeru "Ratarstvo i povrtarstvo" slusa u VI semestru i nosi 6 bodova,dok je po starom planu i porogramu slusano u VII semestru i nosi 5 bodova.
Predaje profesor Zarko Ilin koji je stvarno vrsni strucnjak za povrtarstvo,predavanja su dosta demokratska ali je atmosfera bas onako prijatna jer je predmet strucan pa se dosta slusa od strane studenata.
Vezbe drzi Boris Adamovic,jedan od mladjih zaposlenih na fakultetu,na vezbama je jako strog,dok je na kolokvijumu bio iznenadjujuce prijatan i korektan.

- - - - - - - - - -

P.S. Danas sam neobavezno bio na predavanju profesora Zarka Ilina i da ne kazem prisetio se mladjih dana. :osmeh:
 
Pre 20 godina je Ilin bio asistent i meni je predavao vežbe i isto je bila demokratska atmosfera.Kolokvijum je držao isto Žarko a predmet povrtarstvo koji je trajao 2 semestra je predavala prof dr Branka Lazić i prof dr Marković.
I ja bi sada kad bi bilo prilike seo u učionicu i odslušao jedno predavanje čisto da se malo podsetim lepih vremena..
 
NA a sta se radi na tim vezbama? i javi kad bude sledece predavanje da idemo da fatamo ribe

- - - - - - - - - -

i sta bude posle odslusanog semestra jel vise nemaju povrtarstvo?
 
Na vezbama ljustis krompir ili pravis sok od paradajza. :osmeh:
Salim se,na vezbama se govori o fiziologiji biljke,a na predavanjima o agrotehnici,ponegde preradi,skladistenju. Ovo je bilo onako bez plana,slucajno sreo profesore na hodniku.Kad odslusas to ti je,ako si bio dobar i redovan profesor ti da potpis i onda kasnije u jednom od ispitnih rokova izlazis na ispit.
Za fatanje riba se ide na fitomedicinu,hortikulturu,pejzaznu arhitekturu...samo bezi od ratarstva i mehanizacije.
 
ma nije valjda da odes na predavanja par puta iz nekog predmeta pa ga polozis i vise nikad nemas predavanja iz tog predmeta onda mi nije jasno sta toliko godina rade oni veciti studenti tamo osim fatanja :haha:
koliko traje semestar? kad se pogleda koliko ima vrsta povrca pa da o svakom prica 1 dan eto cele godine a moze skratiti na mesec ako govori samo o familiji roda pa uopsteno o svakoj po 2 dana, itako za par meseci zavrsis ceo fax :haha:
 
Jeste par puta,pa puta 40 predmeta,na nekim predmetima i po 3 profesora pa kod svakog polaganje + razni testovi i kolokvijumi. Ako se ne varam jedan predmet je rekordan po broju izlazaka 3 pismena kolokvijuma,3 usmena kolokvijuma i 2 dela ispita usmeno kod 2 razlicita profesora.
Semestar prakticno traje od oktobra do NG. Vidi u semestru povrtarstva nedeljno imas 5 casova predavanja i 2 casa vezbi.
 
Nazad
Vrh