Evo ja da konstantujem

Orao ja sa imt540 a burazer sa rakovicom 60,ista njiva jedan pored drugog,oba traktora plug OLT 12 coli,teren relativno ravan,njiva kocka,zemlja sabijena.
Ja ubio 16-17 litara po hektaru a burazer sa rakovicom blizu 30,ja sam orao a on je strugao zemlju.Nakraju progutali silu goriva kad se pogleda ukupno.
Nesto mi ne stima u ovoj tvojoj prici,navozao sam se raznih traktora i radio sa njima,za teze poslove koristim r60 i imam 2 landina u ispomoc ako zatrebaju.To sto si ti sa 540 orao a ovaj sa r60 grebao moze biti samo ako mu je motor na izdisaju ili ima toliko lose gume pa nema nikakav grip.Rakovicom vucem leopar 2x40 i potrosnja mi je na 25-27cm dubine 25l a 3 sporohodnom 30l po hektru.Kad orem plice oko 20cm portosnja ne prelazi 20l.Imam ekstremno teska zemljista (smolnice) tu uglavnom ide kombinacija r60 i imt755 dubina oko 24-25 cm sve preko toga bi iskidalo plug,potrosnja mi je bila ispod 40l/Ha.Radim dosta sa imt-om 560 uglavnom oranje i ostale teze operacije,postavljao sam slike u temi imt, da ne bude da pricam na prazno,potrosnja mu je 20% procenata veca u svim poslovima nego r60 posto nose iste motore a ucinak je isti.Tu gde ne moze Rakovica da ore 1 direktnom a brza je nego 1 na 560 nemoze ni imt provereno,3 sporohodna ista situacija na Rakovici je za nijansu brza i opet ga sije u oranju,to sto se mnogi zale na Rakovicin hidraulik il je neispravno nesto il neznaju da ga koriste,nek je 30% neprecizniji nego hidraulika na imt-u,meni nikad hidraulika na rakovici nije pravila problem,malo je komplikovaniji al zato teret koji Rajka dize na polugama na 560 je misaona imenica.Imt 560 da ne nosi gume 16 bio bi neupotrebljiv traktor na klizavom i u brdu. PS,potpisujem post clana Telnett