Potrošnja goriva

ide kao metak 3-ća brza 15-17 km/h
ali pazi nije drljača baš igračka,to je jedini priključak sa kojim 577 tuče preko 90 temperaturu

Vidim ja da je pala potrosnja naspram 2011 god , samo se cudim jer je sneg ove godine bio veci :sta: nesto mi mirise na neistine .
Mtz 82 sa spremacem 2.9 sipaosam u njega bilo je goriva u njemu i sipao sam jos 40 lit. i prosao jedan prohod na 6 h i jos je ostalo goriva u njemu :haha: jos nisam ni otvorio desni rezervar

"Majstore" i lane sam se nacitao "dobrih prinosa" po kj svima rodilo u pm,sad kad je doslo da se subvencionise po kg nikom ne odgovara ... :osmeh:
Majstore, niti dobijam te vase subvencije niti me interesuju, moje jutro je uvek 56 ari i svinja od 100kg ima 100kg.

A javno cu da kazem da sam dobio opomenu jer se ovde svi nesto brecaju kada im kazes u oci istinu!

Gospodine Maticu, opet cu vam reci da sam rekao istinu a to sto je to nekoga zabolelo ja tu ne mogu nista! A ako zelite da se igramo na vas nacin onda i druga strana zasluzuje opomenu jer su vredjali mene tako sto su rekli da ne govorim istinu za potrosnju i poceli sa podjebavanjem. Zelite li opet da pokusate da se snadjete ili da povucete moju opomenu ili da date opomenu vasem mladom kolegi i ostalim uvazenim clanovima? Ili cete me kao uvazeni i svemoguci super moderator banovati sa foruma!? Ako zelite bas da znate, istu funkciju kao vi vrsim na jednom od vecih automobilskih foruma gde se stvari sagledavaju objektivno a ne subjektivno i clanovi se ne kaznjavaju zbog sukoba izmedju moderatora i clana.

Dakle, da se vratimo na temu, i dalje tvrdim da YTO 454 trosi 1,5L dizela na 1kj (56a) drljanja ko ne veruje kantu dizela u gepek i idemo na njivu.

Ja nigde nisam rekao da Vi lazete,e sad ako ste se pronasli sazaljevam slucaj i nisam Vam rekao da Vam je glava suplja ...
Inace pravo drljanje je kad se ram drljace spusti na krila,a ne da on ide po vazduhu i ne znam sto spominjete kantu dizela ako trosi samo 1.5l onda je dovoljna i flasa.

Mladi gospodine, da li je vas neko nesto pitao?
I ja vas zaista sazaljevam... A gde ste vi to videli da sam ja ram drzao podignut? Verujte, kod mene u kraju se zemlja jos uvek obradjuje tako sto se masina spusta do kraja na hidrauliku. Nemojte da aludirate na takve lazi!

Ostatak da mi ostavis jer ces da izgubis opkladu. ;)

Posto sam ja jedini mladi Maticev kolega koji je ucestvovao u diskusiji odnosi se na mene jer nema niko drugi.
Nit sam video,nit imam zelju da se ubedjujem sa Vama.
Danas je demokratija danas svako ima pravo da prica sta mu je volja,da slobodno laze i slobodno bude slagan.

Ja vam nisam trazio da se obratite (ili ste vi to negde prevideli) a ni da lazete, ali ako smatrate da treba da lazete vi slobodno nastavite... A ovo nije politicki forum nego poljoprivredni.

Samo da vas podsetim da ste krenuli u off i da mene navodite da i ja pocnem da pisem van teme jer me zagovarate.

ravno oranje,preoran ugar sa plugom od 12 coli,na traktoru dosta veći točkovi nego na 542 tako da možeš voziti brzo
tamo gde je se lošije uzoralo vozio sam drugom brzom oko 8 km/h tu je trošio oko 5,5l/ha

Tokio vaoma ste cinični.Ne vidim da vam je neko lično rekao da lažete ali ste znali da napišete da neki imaju šuplje glave a to se smatra vređanjem koliko god se to vama sviđalo ili ne kažnjava se.

znaci ta parcela je siroka 1620metara

---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

Današnji posao:
Agregati YTO904 i Satex 4metra
Parcela 10,5ha ,pravilnog oblika ,dužine 380metara.
Početo sa setvospremiranjem u 06:36 završeno u 9:50
Potrošeno ravno 48 litara 1/2 LU x 1/2 D2
Groivo pre polaska na njivu nasuto do vrha kao i pri povratku ku

Da li sam ja odredjeno napisao za nekoga? Mislim da bi trebali da preispitate situaciju i sagledate je sa druge strane a cinizam i ironiju mozete videti u postovima vaseg kolege gde se sprdao sa potrosnjom i kako ste rekli da meni niko nije licno rekao da lazem isto tako mozete pogledati opet taj moj post i videti da ja nisam nikome licno rekao da ima suplju glavu. Samo koristim vase reci i gledam kako pokusavate da branjenjem vaseg kolege koji se u vise navrata i u mnogo postova (cak i pre nego sto sam ja dosao na forum) pokazao kao nedozrela licnost i redovno podjebava ljude po forumu jer misli da je sveznali samozivi mladi gospodin koji jos uvek ima vremena da preispita svoje ponasanje i postane ozbiljan i normalan covek.

@velja Mozda bi mu bilo bolje da sprema popreko, tj. po vecoj dimenziji jer bi imao manje okretanja.

Poslednja izmena:
juce spremljeno 15 jutara. Setvospremac 616.11 a rus 6-ta spora na 1900 obrtaja,oko 7,5 - 8,0 na sat. Spremilo se za izlozbu...

znaci ta parcela je siroka 1620metara---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

Današnji posao:
Agregati YTO904 i Satex 4metra
Parcela 10,5ha ,pravilnog oblika ,dužine 380metara.
Početo sa setvospremiranjem u 06:36 završeno u 9:50
Potrošeno ravno 48 litara 1/2 LU x 1/2 D2
Groivo pre polaska na njivu nasuto do vrha kao i pri povratku ku

Ta otkud tolko. Malo si pobrko lončiće u računanju.

ravno oranje,preoran ugar sa plugom od 12 coli,na traktoru dosta veći točkovi nego na 542 tako da možeš voziti brzo
tamo gde je se lošije uzoralo vozio sam drugom brzom oko 8 km/h tu je trošio oko 5,5l/ha

Ja vozim oko 5km/h ,a drugom ne smem jer se bojim da cu ispasti iz traktora :osmeh: jer trese nenormalno. Potrosnju nisam merio jer sam zaboravio da vidim koliko ima nafte kad sam krtenuo a posle sam i dosipao.

Danasnja rabota,Rakovica 65 i spremac Bela Crkva 2.90 sirine,sa jednim redom valjaka,potrosnja na 9 lanaca je bila 26 litara crvenog LU,do cepa jutros napunjen i kad sam stigao kuci do cepa,toliko je stalo,to mu dodje oko 2.88 litara po lancu,ja sam zadovoljan potrosnjom.

Parcela je široka oko 260-265metara.
Vozim kineza 4M brzinom.To je po katalogu oko 10km/ha na 1900 obrtaja motora.Ja i vozim na nekih 1900-2000 jer mi toliko ide ručni gas kad ga gurnem do kraja.Na nožnom mogu dodati još 400 obrtaja ali je bezpotrebno.GPS iz auta sam prebacio da meri samo brzinu kretanja i pokazuje na 2000 obrtaja 12 km/h.
E sad šta je tu ispravno što se brzine tiče nemam pojma ali mi nekako GPS deluje pouzdaniji.
Prve prohode sam radio sa kopljima ,a druge ću sa onim širokim motikama.Videćemo razliku u potrošnji.

Nazad
Vrh