zex vicius
Član
kako su ti ostali prasci
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Može da bude čir, trovanje ili neki sličan poremećaj. Ima li još nekih simptoma?entuzijasta je napisao(la):izvinjavam se unapred ako je o ovakvoj situaciji ranije pisano na temu svinjarstva nisam stvarno stigao da procitam, situacija je sledeca
kod drugara krmaca petnestak dana pred prasenje, nista ili skoro nista ne jede nisam ga bas dobro razumeo vec deset dana, jutros povratila nesto crno, tj ono sto je ispovracala bilo je obojeno u crno koliko sam ukapirao... susi se, mrsavi, pada joj temperatura, ako je neko imao nesto slicno dobro bi dosao neki savet da mu prenesem, stvarno mi zao zbog prasica, zvao je i veterinara ali iz iskustva znam da na ovom forumu ima zaista velikih strucnjaka pa resih da se obratim...
kod mene nekoliko puta se desilo.lepo sve vratiš nazad i ušiješ sa krivom iglom i koncem kojim se ušivaju džakovi.naravno da sve dezinfikuješ.daš antibiotik i prognoza je povoljna.u mom slučaju od 5 komada na 4 mi je uspelo a jednog sam morao zaklati jer su ga druge svinje načela dok nisam primetio.kažu da je to nasledna osobina,ali u većini slučajeva je zbog kašlja i naprezanja.nemanja_st01_58 je napisao(la):Da li se kome desilo da mu kod tovljenika od oko 60 kg ispadne guzno crevo, odnosno da ima prolapsus rektuma i kakva je dijagnoza kod toga, jel za klanje ili moze to da se vrati i bude normalno?
jeste dobar ali on pokupi i minerale i vitamine iz organizma pa ga ne treba preventivno davati nikako osim u slučaju nužde.aca74 je napisao(la):Minazel je dobar i jeftin, malo se meša u hrani, a može puno toga da prevenira (zaštiti). Može se davati bez obzira na kvalitet kukuruza, tj i ako ne sumnjamo na kukuruz. Minazel pokupi štetne sastojke iz hrane (mikotoksini) i oni se izbace iz creva bez ulaska u organizam.
Ja ne mogu da uticem na to da ljudi vakcinisu prasad ali gledam da uzimam kod proverenih ljudi. Ali u svakoj turi do sad ma od koga uzimao imalo je bar jedno ili dva koji kaslju.none 73 je napisao(la):moras poveesti racuna prilikom kupovine prasadi jer su ona vec dosla zarazena a onaj ko odgaja prasad treba da povede racuna o zdravlju prasadi neznam kolko su ozbiljni ljudi od kojih kupujes prasad jer ima vakcina koja se daje prasicima 7 i 21 dan i ona se zoveRespiSure mada cisto sumnjam da to oni daju nije jeftina ali je efikasna a isto probaj sa Draxxin dobar je i on resava sve respiratorne infekcije