Potrebna mi je pomoć oko destilacije eteričnih ulja

Alekss

Novajlija
Učlanjen(a)
10 Nov 2019
Poruka
4
Lokacija
Novi Sad
Da li je ikako moguće da mi pomognete , da me posavetujete , uputite i ako je moguće da mi koliko je moguće objasnite proces destilacije.Ja sam po struci poljoprivredni tehničar ali nažalost tamo gde sam se ja obrazovala nisu nas naučili detaljan postupak destilacije , bila bih zahvala za bilo kakav vid pomoći. Da li je moguće destilovati iz kuhinje , kakva je oprema neophodna?Planiram da se bavim izradom organske kozmetike pa bih volela i sama da proizvodim eterična ulja koja bih koristila za izradu preparata , mislim da za takve radnje mi nije potrebna velika oprema za destilaciju ulja, ali opet ne znam mnogo o tome i cenila bih ako biste bili ljubazni da me malo informišete i posavetujete i na bilo koji način pomognete. Hvala
 
Postoji nekoliko načina ali se sve svodi na opremu. Na ovom video je prikazana oprema koja daje najbolje rezultate. Sve je lakše ako možeš da dodješ do tako nečega.



Sent from my iPad using Tapatalk
 
Dobro došla na poljoinfo forum, a za ovo pitanje vidi u delu gde se o tome piše, pre ćeš dobiti više odgovora.
 
Da li neko može da mi kaže gde bih mogla da nadjem sličnu opremu kako sa snimaka? Hvala
 
Da bi se dobila količina od 1l ulja treba ceo plast destilirati. To su "kazani" od po tonu-dve da bi se imalo nelog ekonomskog efekta. Oni i nisu toliko skupi i da se naprave. Veći je problem naći dovoljnu količinu sirovine.
 
Nazad
Vrh