Porezi i Doprinosi

danas i ja dobio odvodnjavamje i celo moje selo da popizdim koje odvodnjavanje susa i ove godine

Pa zar nije receno da se nece placati odvodnjavanje zbog proslogodisnje suse ???
Е хвала ти, баш ме насмеја јутрос! Па велики вођа је још пре 5 год. рекао да ће бити б о л н о и стално то понавља, ал' народ мазохистички.::vadjenje_repe::

Na proslogodisnju i ovu susu uredno stizu resenja za odvodnjavanje, rok 15 dana
Takođe sam i ja dobio ali piše da treba da platim i za prošlu godinu a plaćeno je u dve rate. Još sam krajem 2016. Bio da vidim koliko duga imam i uplatio i posle za celu 2017. Moraću da ponesem priznanice o plaćanju i da se uputim kod njih da vidim u čemu je stvar.

Ne vidim da li ima da uopste neko pise u mozda nekoj drugoj temi ali da prijavim da sam dobio resenje za porez na imovinu za 2018god koji je drasticno uvecan jer su podigli osnovicu,u pitanju je opstina Backa Palanka. Cini mi se da je na delu jos jedna prevara gde osnovicu utvrdjuju na osnovu prosecne cene u toj zoni a ne na osnovu prosecne vrednosti po klasi zemljista.
Recimo ja sam pre par meseci kupio neku zemlju 3klase i priznali su mi cenu iz ugovora od 530.000din po kj i na tu vrednost platio porez na promet a sad mi za tu istu zemlju racunaju osnovicu odnosno cenu od 733.000din po kj sto je suludo i mnogo bezobrazno.
Ne znam kakva je sitiacija po drugim opstinama i da li se vredi buniti i organizovati neke proteste jer ovi kako su krenuli uzece nam sve na poreze na imovinu doprinose i odvodnhavanje

- - - - - - - - - -

Pisite sta se desava u drugim opstinama jer ako cutimo o tome opet cemo najebati. Nije dzabe receno da ce nas sitne naterati da prodamo i ovo malo zemlje

Meni je u Apatinu stigao porez neznatno uvećan u odnosu na prošlu godinu, a tako je većini isto. Problem je verovatno sa promenom zone gde se zemljište nalazi.

Kolege vec par meseci sam u pdvu na samooporezivanju, placam doprinose, i sad proveravao stanje vidim da mi je stigao pio i zdravstveno 4 kvartal , da li treba pisati neki dopis da ne placam oba poreza?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Ali ces cekati mesecima verovatno. Ja od februara cekam i jos uvek me zaduzuju na obe strane

Sent from my iPhone using Tapatalk

E ja sam se mlatio sa tim ali mi knjigovodja to brzo resavala, placao pio pa usao u pdv na dobit u julu pa do kraja godine placao pocetkom meseca e onda od nove godine presao na platu i placan pio na kraju meseca i svaki pocetak meseca stize opomena a placeno prethodni mesec pa zovi knjigovodju pa salji dopis tako 3 meseca. Pa onda opomena za taj stari pio zaduzuvali me jer kao tek kad se uradi zavrsni obracun u martu oni u poreskoj sve sloze i vide gde si. Na kraju dug sa kamatom 5000 din za penziono i 2000 zdrasteno ispisem i uplatim dva dana kasnije veca kamata neg glavnica jer me nisu obavestilu da mi ostslo nesto duga do jula prvu ratu u januaru uplatim po starom a tu je falilo jer povecavaju godisnji pio. Aj kao sve izmirio u maju da izvadim potvrdu za kredit nece sistem da izbaci kaze imas dug ja u poresku 6 strana iskucabi dug 50 din i 24 din jer sam 2 dana okasnio sa uplatom znaci poludio sam nisam mogao da ispunim uplatnicu.

Ja sam od septembra u pdvu,na dobit sam do ng, pa cu na platu preci od 1.1 takodje, imao sam nekih 20hiljada din duga za pio i zdr ukupno, to sam planirao do kraja godine da izmirim da budem cist,kad juce da vidim stanje pise 55000 pio i 4000 kamate odma mi se smrklo pred ocima....

Najveca fora je da bi trazio povrat pdv ili konkurisao negde moras da izmiris dugovanje u poreskoj. A mene zaduzuju od 1.02 2025 a ja redovno placam 15og… znaci sad moram da isplatim i dug koji ustvari nije moj..

Jedno 6 meseci sam imao agoniju kod sam ušao u pdv pogotovo kad mi dodju opomene da nisam platio zdrastveno dosta zivaca je otislo

Najveca fora je da bi trazio povrat pdv ili konkurisao negde moras da izmiris dugovanje u poreskoj. A mene zaduzuju od 1.02 2025 a ja redovno placam 15og… znaci sad moram da isplatim i dug koji ustvari nije moj..

Kako to restiti i meni treba potvrda od poreske, planiram kredit dici, da li moram sve izmiriti, pitao sam knjigovodju mora da proveri nije sigurna

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Ako trazis povrat pdv u tom momentu ne smes da imas nikakvo dugovanje u poreskoj. Tako su bar meni rekli..

Tako je. Sve mora da bude izmireno. Obaveze pristižu na 15 dana. A oni rade povrat kad imaju sredstava. Tako da se moze desiti da budete u raskoraku po mesec dva. Vi izmirite sve, a oni nemaju para za povrat. Kad imaju para vama stigne rata i tako u krug.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Nazad
Vrh