iz prilozenog izgleda da nemas bas puno iskustva sa uzgojem sljiva ovde se vidi da si ih skratio na dobru visinu ali posle toga nije dobro odradjeno a i sumnjam da si odradio prskanje kako treba iz prilozenog sa slikama ja jos nisam nikog video da ih je ovako "obradio" a dovoljno je da zakasnis sa prskanjem pred cvetanje i da ti uhvati cvet i neces imati roda te godine . ovo sa ovim stapicima ja nebih nikad radio (ali to je moje misljenje) ja to regulisem makazama. moj savet nadji nekog da ti ovo oreze na prolece kod mene rezac kosta 25 eura i moze da odradi i 200 ovakvih stabala a ja mogu da ti posaljem program prskanja mog vocnjaka od ove 2010 god. 7-20-30 ti je jesenje djubre koje se vrlo sporo razlaze kroz tlo se krece oko 1 cm za godinu da bi stiglo do korena treba mu vise vremena eventualno da ga stavis bas tamo za tebe nije interesantno ali za vece proizvodjace koristi se depozitor ili polagac v. djubriva. sto se tice djubrenja sledece godine ja praktikujem kan ili ureu dva puta po 2,5 kg po aru u razmaku od 20 dana (maj) i dva put foliarnog djubriva kombiniras sa nekim prskanjem naravno mozes da izbegnes vestacko djubrivo koristenjem stajskog koje bi trebao odmah da zakopas a ne da ostane pored sljive na povrsini zemlje
ps ovo sa vestackim djubrenjem je za masinsku obradu rasturacem ti mozes i rucno ne blizu stabla jer koren je sad vec otisao pola metra i mozda jos dalje od stabla,