Polka

Jer smem sad da prskam nekim isekticidom posto ima dosta pcela

Sad se ne prska sa insekticidima ni slučajno. A razni insekti idu po malinama i tek poneki je štetan. Nećemo sad da prskamo sve insekte, natapamo malinu otrovom. To je priroda- naravno da ima raznih živih bića na malini. Nisu sva štetna.

Drustvo, ne znam sta li mi se ovo desava sada sa sadnicama. Do pre desetak dana sve je bilo u redu, pre dva dana sam presao treinerom. Sada imam ovakve sadnice. One jesu okitilie i to dosta ali ne znam sta je ovo sa listovima. Danije vreme,duva neki vruc vetar,da nije neki nedostatak. Jeb.. me more idem u nedelju a ne znam sta je sada ovo

Okopaj malo oko nje, da moze da dise,zemlja je sabijena i mozda bi bilo dobro amino kiseline.... Ja sam danas okopavao a sinoc presao bioplantom....

Vlada.
Pozdrav
Lepo ti je sredjen malinjak. Posle koje godine moze travu ostaviti u medjurednom prostoru? I kako obradjujes bas pored redova? Meni isto vise se svidja trava nego stalno frezirati. Ja bih tako ostavio i kod polane

Tapatalkkal küldve az én SM-A510F eszközömről

Vlada.
Pozdrav
Lepo ti je sredjen malinjak. Posle koje godine moze travu ostaviti u medjurednom prostoru? I kako obradjujes bas pored redova? Meni isto vise se svidja trava nego stalno frezirati. Ja bih tako ostavio i kod polane

Tapatalkkal küldve az én SM-A510F eszközömről
Plevljenje, trimer i kosa. Ne radim tretmane od trave. Teska varijanta ali dobra. U 2. god polka je bujna i siroka tako da oko nje same trava ne moze ni da raste. Ja mislim da neces pogresiti ni sa travom ni sa freziranjem. Ne znam kada je isfrezirano a visoka temperatura, da ne greje maline jos vise?

Evo i naše Polke, od danas... prva godina, jesenja sadnja...
b7b36302af98d9aa4f8c2661a0ba10d1.jpg

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Nesto mi jede vrh ploda maline. Uglavnom plodove u sredini zbuna i one malo zrelije, ako je bas zreo sigurno je nacet vrh. Sta je to?

Da nije puz, braonkaste boje? Pogledaj rano ujutru da ih nema po zemlji oko malina. Ako ih ima cim krenu vrucine nestace. A kako ga se resiti, zaista ne znam.

Pomoć
Meni na polki se pojavila smrdi buba (ona braon boje) i imam utisak da jede plod koji je zreo jer ih nalazim na takvim plodovima a nakon toga se pojavi fleka na plodu. Kako se vi borite protiv ovih buba cime ih unistiti

Nazad
Vrh