Polka

imam problem prosle godine u novembruam posadio malinu( polka) bacio odmah djubeivo 5 24 16
u martu bacio rusku 16 i kokosinje djubre u granulama
sad neke imaju i pola metra a neke su pocele tek sad da izbivaju sta da radim sa ovima sto sad izbivaju jel treba neko djubre da bacim ili.?

hvala unapred

imam problem prosle godine u novembruam posadio malinu( polka) bacio odmah djubeivo 5 24 16
u martu bacio rusku 16 i kokosinje djubre u granulama
sad neke imaju i pola metra a neke su pocele tek sad da izbivaju sta da radim sa ovima sto sad izbivaju jel treba neko djubre da bacim ili.?

hvala unapred

Prva godina je takva i kod mene je 50cm jedna tek izlazi. To je sve do sadnje jedna dublje jedna plice jbg...

Kolege,znam da je diskutabilno, ali me interesuje koliko vam je prve godine bio prinos polke? Koliko moze mladar da izgura grama prve godine? Znam da zavisi od vise faktora ali sigurno ima nekog minimuma i maksimuma.

Pa ne znam sta si od zastite radio do sada ?!

Ivane racunaj 600-700 g po jednoj posadjenoj,mada gledaj da pravovremenom zastitom i zalivanjem stvoris potencijal za dogodine.

Poslednja izmena:
Bravo Zoki za savet Ivanu i za iskren odgovor oko prinosa po sadnici. Ne treba lagati ljude i zamlacivati sa pricama kako rade Polku i Polanu i imaju prinos od 1,5-1,8 kg po sadnici.
700 g ostvari u prvoj god i ti si Ivane dobar. Do 900g je extra..

Pa tih 0,700gr po sadnici je odlično. Još samo da se zna koja je cena pa da vidimo gde smo. Do sada uloženo oko 100000 din.

Boki druze,cemu laganje,treba da smo iskreni pa kako je -tako je i sutra oko prinosa isto.Treba da se potrudimo oko kvaliteta i osiguramo prodaju.Ti koliko vidim u svom udruzenju bas radis na tome i sutra ako Bog da i zajednicki nastupimo,mislim na nasa udruzenja,imamo dobar potencijal..Po meni nece biti problem naci kupca ako mu prezentujemo potencijal nasa dva udruzenja i branimo ga pre svega kvalitetom. Ipak je lakse slomiti jednu grancicu nego snop....

Poslednja izmena:
Na pojedinim sam primetio(uglavnom onim starijim jer nisam skratio do zemlje jedno dvadeset sadnica) da su mi uvijeni listovi u vrhu kao salata i na ponekim mi vrh polomljen. Sta s tim da radim? I da li smem da ponovim Scudo jos jednom?

Tih. Stvarno jesam. Mada bi Scudo trebao meni prvo da plati pa onda ja forumu. A drzim se njega ko pijan plota. Sta cu kad mi digo malinjak iz mrtvih

Drzi se i ponavljaj na svakih 14 dana a u kombinaciji sa trainerom je nezamenljiv kada je ovako vreme kao u proteklih mesec dana.

Evo ovako izgleda
wjxvsi.jpg

I ovo na 15-tak komada
2f0gm8g.jpg

A na nekoliko i podignuti listov kao na ovoj. Ja ih vratim a oni se opet vracaju. Ja sam prvo mislio vetar al nije
2zr23h4.jpg

ja sam ovo sa nurele preparatom suzbio skoro nadjoh da je malinin savijac listova u pitanju,Ali meni je bila larva koja je polagala jaja,svejedno resio sam se toga

- - - - - - - - - -

photo.php

photo.php

evo danas pusta malo prihrane kroz kpk I usputno postavio merac vlage i ph-metar 2 u 1 i kaze pH 6.1 a zemljista u mom kraju su pseudoglej najvise ili u narodu poznate beljuge,zemljista inace jako kisela pa sam se zacudio sto mi je toliki Ph ,doduse koristio sam njival Ca i madjarski kan ali ipet nem,oguce da san toliko podigao Ph za pola godine...ima li neko iskustva sa ovom stvarcimo koliko je tacna???

Pozdrav Vlado prijatelju. Nemoj da zabusavas i zanemarujes ovu temu i sortu,uz postovanje fertodiju.......

Nazad
Vrh