Polana i polka, berba i cena 2016.

U Paragama danas samo jedno otkupno mesto po 180...

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

Spremite se za realnost cena polke i polane otkupna bice uskoro 150 din (ukoliko je ne prodajete kao ovaj iz kraljeva svezu za 300din sto je i mala cena) to je cena polke u poljskoj i nepostoji nijedan racionalan razlog joj cena bude vece od cene vilameta ili mikera ako ide za zamrzavanje i industriju (osim ako se ponovo vrate cisterne i pocne da se ponovo pune vodom secerom i bilo kojom malinom) ja nisam licemeran vec poznjem situaciju jer gajim malinu i trgujem sa malinom vec 25 godina zato berite i prodajte sve dok traje ova cena od 200 din

Dve tri imam i bas hocu da kupim nesto polane pa cekam da joj cena padne.... Covece pisem realno na ovom forumu i ne zelim nikom lose vec samo upozoravm na realnost a ona je po nekada surova vidis valjda da je cena bila 270 dinara dok su cisterne bile tu ( sve zajedno sa prodavcima vode) a da je nedelju dana kasnije cena u paragama 180 dinara

I ovde u hladnjaci 230 din. Navala je kupine, pa su guzve bas bas, nije mi jasno zasto je beru za 30-40 din?

Postovane kolege malinari u petak 29.07 ; subotu 30.07 i nedelju 31.07. u Backom Dobrom Polju odrzace se manifestacija "DANI MALINE".
Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da dodju u navedena tri dana i svojim prisustvom ulepsaju nasu manifestaciju "DANI MALINE".

S' postovanjem

Bojan Pejic
Udruzenje proizvodjaca maline "BACKOPOLJSKI MALINARI"
photo.php

Nas ovde zajebava ko stigne, nikada ista cena...Brod ludaka a ja u njemu....

Poslednja izmena:
Spremite se za realnost cena polke i polane otkupna bice uskoro 150 din (ukoliko je ne prodajete kao ovaj iz kraljeva svezu za 300din sto je i mala cena) to je cena polke u poljskoj i nepostoji nijedan racionalan razlog joj cena bude vece od cene vilameta ili mikera ako ide za zamrzavanje i industriju (osim ako se ponovo vrate cisterne i pocne da se ponovo pune vodom secerom i bilo kojom malinom) ja nisam licemeran vec poznjem situaciju jer gajim malinu i trgujem sa malinom vec 25 godina zato berite i prodajte sve dok traje ova cena od 200 din

od veceras cena u poljskoj 130 din ili 4,5 plz

Ovi sa polkom i polanam su neverovatni a ovi sa fertodijem jos neverovatniji pre nego sto se nesto proizvodi treba da se prouci trziste .....za miker i vilamet nema problema svi ce se kao i svake godine truditi da ga kupe u srbiji jer ga ( sada i u bosni) nigde na svetu nema a polka i polana je poljska malina koja se bere kombajnima i jeftinija je u svakom slucaju svih ovih 20 god koliko se bavim malinom od srpske maline jer je i manje kvalitetna ...no nasi ljudi su trvrdoglavi gaje ono sto nije uobicajeno i misle da je to potrebno trzistu ta Informacija o ceni u poljskoj potpuno ce promeniti cene u srbiji za polku i polanu ja na to kao ni cunami ne uticemo ( trziste ce samo izjednaciti cene sa poljskom polanom) cak i za miker i vilamet cena i malina zamrzuta mucice se da nadje kupca ove sezone...zbog poljske niske cene. Preterujemo u svemu i sami sebi kvarimo odlican posao sa malinom...

Ovi sa polkom i polanam su neverovatni a ovi sa fertodijem jos neverovatniji pre nego sto se nesto proizvodi treba da se prouci trziste .....za miker i vilamet nema problema svi ce se kao i svake godine truditi da ga kupe u srbiji jer ga ( sada i u bosni) nigde na svetu nema a polka i polana je poljska malina koja se bere kombajnima i jeftinija je u svakom slucaju svih ovih 20 god koliko se bavim malinom od srpske maline jer je i manje kvalitetna ...no nasi ljudi su trvrdoglavi gaje ono sto nije uobicajeno i misle da je to potrebno trzistu ta prica cunami o

nemoj molim te vise pametovati ovde bar nama iskusnima to svoje pametovanje pricaj ovima sa par ari maline i ako mozes uzmi je i za dinar ako hoce da ti daju. pratim te vec par dana i sad si ga bas preterao. kao prvo nasa polana i polka imaju kvalitet jaci i od mikera i vilameta a da ga nema nebi se otimali ovde za malinu a mogu to i dokumentovati sa vlastitim listom gde nisu videli veci briks i kvalitet. inace obradjujem preko 10ha. maline i dalje je sirim,posedujem i kombajn i ljude i tako nemoj ga previse vuci na svoju vodenicu svako ti dobro zelim al nas pusti da radimo i zaradimo neki dinar na posten nacin a ne da nam pametujes svako vece..

Joksicu samo guraj to sto radis mislis da je dobro ....ja dajem drugo misljenje ... Trziste ce jedini sudija....jer kada svi budemo gajili polku i poanu onda ce to biti kraj srpske maline i malinarstva koje je posebno zbog neprevazidjenog vilameta svih ovih 60 godina i mikera koji se primio u srbiji pre petnestak godina a o boljem kvalitetu polke i polane od mikera i vilameta je potpuno netacno i povrsno zato ne ubedjuj druge u tvoj put vec ces ove nedelje zajedno sa poljacima videti sta je realnost trzista....

ma nema veze ja sam spreman na cenu i 120 din. i 400din. al ocu samo da ti kazem netreba bas iznositi neke netacne i nesigurne informacije posto i sam znam unapred cene ove nase maline i nemogu da tvrdim da ce uvek biti preko 2e. al znam da je nasa malina polka i polana trazena i da ima kvalitet sto i sam znas. kad god budes hteo imas moj. kon. telefon pa me kon. i dodji i sam da se uveris u nase zasade i kvalitet. mada i sam to znas al ...

- - - - - - - - - -

pozdrav ja odo da odmaram ovo je ovde samo mlacenje prazne slame,laku noc..ujutru ponovo u radne pobede,svako dobro vam zelim..

Kada sam trebao da se odlucujem koju cu malinu saditi prosle jeseni, obratio sam se starom prijatelju hladnjacaru, coveku koji se bavi tim poslom preko 30 godina. Evo price.

Licno od njega sam kupio sadnice polke, zasto? Jer mi garantuje najvecu cenu do kraja berbe. Jer je (po njegovoj prici) za dva briksa, odnosno dve suve materije jaca od vilameta. Jer ima sposobnost da zadrzi kvalitet i vise od tri dana na stablu. Jer daje za 30% vise kolicinski od vilameta. Jer su troskovi odrzavanja znatno manji od vilameta.

Trenutno dva puta polivam sistemom kap po kap i jednom prihranjujem za nedelju dana. Berem u razmaku od 3 (tri) dana.
Velicina ploda je odlicna, kvalitet odlican, cena u otkupu trenutno je 230 dinara. Hladnjacar, kod kog ne vozim jer mi je 30 km udaljen, placa 260 + 20 dinara na prevoz. U neposrednoj blizini se nalaze jos tri hladnjace, svi placaju isto.
Toliko o polki. Hvala na prilici da vam ispricam CELU istinu.:ppozdrav:

Pozdrav zupa100!

.... onda ce to biti kraj srpske maline i malinarstva koje je posebno zbog neprevazidjenog vilameta svih ovih 60 godina i mikera koji se primio u srbiji pre petnestak godina ....

Biće kraj srpske maline jer ne postoje pravila i svi igraju takvu igru da prevare svakog.... hemijska industrija - proizvođače i državu, proizvođači - berače i državu i otkupljivače, otkupljivači - proizvođače i hladnjačare i državu, hladnjačari - otkupljivače i proizvođače i izvoznike i državu, država sve ove u nizu.... Sramota je i za udrženja jer ne mogu da pre početka sezone dogovore minimalnu otkupnu cenu za malinu i kupinu....

Nazad
Vrh